Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Granada žije fotbalem, o zápas s Českem je velký zájem

Granada (Španělsko) - Více než den předem se začali španělští fotbaloví fanoušci v Granadě řadit před prodejním místem, aby si zajistili lístky na kvalifikační utkání domácí reprezentace proti českému týmu. Největší nadšenci na začátku fronty čekali na vstupenky devětadvacet hodin. Ve dvousettisícovém městě na jihu Španělska panuje z pořádání kvalifikačního duelu o ME 2012 nadšení, protože v Granadě se domácí reprezentanti představili naposledy v roce 2002. Výběr trenéra Michala Bílka se v Granadě představí v pátek 25. března.

První zájemci se před pokladnami arény Estadio de Los Cármenes začali objevovat už v úterý ve čtyři hodiny ráno. Odpoledne bylo podle místního deníku Ideal na místě několik stovek lidí, v jejichž vybavení nechybělo teplé oblečení, plážové židle či spacáky. Zahájení prodeje vstupenek na duel mistrů Evropy a světa s českým výběrem se dočkali dnes v devět hodin.

Trenér Vicente del Bosque:

"Věřím, že se budeme moci opřít o zdejší skvělé publikum a že tu můžeme udělat důležitý krok k tomu, abychom si definitivně zajistili postup."

V posledním utkání, které španělská reprezentace v Granadě odehrála, zvítězila nad Bulharskem 1:0 a potvrdila, že se jí na místním stadionu, otevřeném v roce 1995, daří. Ve třech dosavadních zápasech tu získali plný počet bodů a ani jednou neinkasovali.

Nevýhodou volby andaluského města je nízká kapacita stadionu. Na tribuny arény, kde obvykle hraje místní druholigový klub Granada CF, se vejde jen 16 200 diváků. Do prodeje mezi španělské fanoušky šlo 10 000 vstupenek za ceny od 30 do 70 eur (730 až 1 700 korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články