Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ostrava zdolala Boleslav 1:0 a má první jarní body

Ostrava - Fotbalisté Ostravy po dvou jarních porážkách zabrali a v dohrávce 20. kola první ligy zdolali Mladou Boleslav 1:0. O jejich vítězství se gólem ve 13. minutě postaral Adam Varadi. Hostům od 57. minuty chyběl vyloučený Opiela, přesto měli v závěru více ze hry. Šanci si však nevytvořili a po čtyřech letech na Bazalech nebodovali. Baník šel do zápasu po předchozích nezdarech pod tlakem výher konkurentů v boji o záchranu i zkušených hráčů Lukeše, Bolfa, Marka a Zehera, ale omlazený celek zvládl vstup nad očekávání.

Domácí šli úspěchu naproti aktivní hrou. Živnou půdu pro svůj tlak našli převážně na levém kraji mladoboleslavské obrany, přes který šlo několik nebezpečných akcí. Už v první minutě odsud Varadi poslal centr na Frejlacha, po jehož hlavičce se stihl gólman Miller natáhnout.

Ostrava ukončila čekání na první jarní trefu v 13. minutě. Po nákopu Nevese sklepl Frejlach míč Varadimu, který tváří v tvář obstřelil Millera. Baník se poté více zatáhl, ale nevýrazná Boleslav toho nevyužila a kombinovala jen ve středu pole.

Před prázdnými tribunami, ze kterých v poslední desetiminutovce prvního poločasu na protest proti rozhodnutí ostravské radnice nepostavit pro Baník nový stadion odešli skoro všichni diváci, měli domácí v nastaveném čase stoprocentní možnost ke zvýšení. Frejlachův centr nedokázali zblízka do sítě dopravit Šenkeřík, Frydrych ani Fantiš, jehož ránu vytlačil Miller na roh.



I do druhého poločasu vstoupil aktivněji Baník. Debutant Zejdler nahrál ideálně Frejlachovi, ale jeho pokus kolenem brankář lapil. Těžiště hry se pak opět přesunulo na ostravskou polovinu trávníku. I když hosté přišli v 57. minutě o vyloučeného Opielu, vytvořili si územní převahu. Byla však jen platonická a bez šancí, při skrumážích ve vápně Středočechům scházel důraz a soupeř vymodlené vítězství udržel.

FC Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)

Branka: 13. Varadi. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lhoták. ŽK: Varadi, Daněk, Hušbauer - Opiela, Šírl, Procházka, Kulič. ČK: 57. Opiela. Diváci: 5068.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články