Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

V souboji o čelo tabulky uspěla Plzeň, Spartu srazil Horváth

Praha – V souboji dvou vedoucích týmů fotbalové Gambrinus ligy s minimálním bodovým odstupem uspěla domácí Viktoria Plzeň zásluhou branky Pavla Horvátha z prvního poločasu. V prvním poločase Plzeň předvedla lepší výkon než sparťanští fotbalisté a těsný výsledek díky kvalitní obraně udržela až do konce. Sparta zlepšila pohyb i nasazení, avšak příležitost k vyrovnání si prakticky nevytvořila. Plzeň tak Letenským odskočila o pět bodů.

Přestože kapacita stadionu pro 7,5 tisíce lidí byla dlouho dopředu vyprodaná, atmosféra nakonec nebyla kdovíjak bouřlivá, přesto se domácí rozjížděli lépe než Sparta. Hosté jakoby čekali, co na ně tým z čela soutěže vymyslí. Domácí lépe kombinovali a už ve čtvrté minutě musel za brankáře Blažka zaskakovat Řepka, aby tečoval mimo branku pokus Rezka, který se předtím uvolnil v šestnáctce přes Kušníra.

Druhý nebezpečný útok Západočechů už skončil gólem. Sudí Zelinka nařídil trestný kop na hranici šestnáctky, z kterého Horváth odrazem od břevno zařídil plzeňské vedení. Sparťané protestovali, že míč nebyl celým objemem za brankovou čárou, ale asistent svým pokynem pro hlavního dal rezolutně najevo, že je o trefě přesvědčen.

Sparta se začala zvedat až po inkasovaném gólu, ale velké šance měla až v závěru poločasu. Nejdříve po trestném kopu Matějovského, na který si naskočil Brabec, ale jeho hlavičku výtečně zneškodnil u tyče brankář Pavlík. A minutu před pauzou se poprvé dostal do střelecké pozice Kweuke, ale hlavičkoval pouze nad.

Po pauze bylo k vidění hodně tvrdých soubojů, někdy až zbytečně vyhecovaných, ale vše se odehrávalo ve středu hřiště, kde začal rozhodčí Zelinka podléhat průběhu utkání a na obě strany kupil laciné chyby, zápas byl hodně kouskován. Sparta se snažila o zvrat střídáním, zvyšování počtu ofenzivních hráčů na trávníku ale nepomohlo. Domácí sice v závěru s úbytkem fyzických sil stále více času trávili na své polovině, ale hosté se dostali do koncovky jen při nepřesném pokusu Kweukeho z 82. minuty. I proto se ve Štruncových sadech radovali domácí.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 1:0 (1:0)

Branka: 16. Horváth. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Pelikán. ŽK: Trapp, Horváth, Rezek, Pavlík - Kadlec, Abena, Podaný, Pamič, Vacek, Řepka. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články