Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ligu otevírá souboj o záchranu mezi Slavií a Brnem

Praha - Zimní pauza je u konce, fotbalová liga po třech měsících opět zvedá oponu. Jarní část otevře páteční předehrávka 18. kola mezi dvěma celky se slavnou tradicí - pražskou Slavií a Brnem, které však po nevyvedeném podzimu překvapivě figurují u dna tabulky. Oba týmy dělí na čtrnáctém a patnáctém místě jediný bod a jejich duel tak může hned zkraje hodně napovědět ve vyrovnaném boji o záchranu.

Slavii v zimě vinou finančních problémů opustila řada hráčů a klub získal jedinou posilu útočníka Zbyňka Pospěcha, který však přišel právě z Brna a po dohodě klubů ve vzájemném souboji nenastoupí. Jinak vsadil kouč Michal Petrouš na mladé odchovance a těší ho, že některé z nich během přestávky úspěšně zapracoval do sestavy.

Slavii se v přípravě dařilo, prohrála jen jediný zápas. "Budeme chtít potvrdit poslední dobré výsledky z přípravy, navíc věřím, že nás v důležitém zápase podpoří i naši fanoušci, kteří umějí v Edenu vytvořit výbornou atmosféru. Chceme je potěšit dobrým výkonem a vítězstvím," řekl Petrouš. K dispozici už bude mít uzdraveného kapitána Kisela i útočníka Vlčka. Naopak Milan Černý, který se vrátil z chystaného angažmá z ruského Rostova, má potíže s kolenem.

Brno má v Edenu tristní bilanci

V české lize Brno na hřišti Slavie ještě nikdy nezískalo tři body a prohrálo tam posledních osm zápasů. Situaci bude mít o to těžší, že kouč Karel Večeřa zapracovával do přebudovaného a omlazeného kádru hned jedenáct nových hráčů. "Tým se teprve sehrává, změn bylo opravdu dost. Měli jsme mezery v defenzivní činnosti. Pokud se obrana semkne, tak máme na Slavii naději na úspěch. Máme ale drobné zdravotní problémy," uvedl Večeřa, který během pauzy podstoupil operaci jazyku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články