Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chovanec: Až závěr podzimu ukáže, jak se bude hodnotit

Lausanne - Vedle očekávaného vítězství potěšili fotbalisté Sparty své fanoušky střeleckou potencí, přestože hlavně v první čtvrthodině předvedli festival zahozených šancí. Zápas potvrdil, že nudy se fanoušci v Evropské lize v zápasech Sparty bát rozhodně nemusejí. Potřetí ze čtyř utkání její hráči nastříleli tři góly, předvedli i řadu dalších slibných kombinací, ale přinejmenším stejně tolik defenzivních chyb a nepřesností. Výhra je pro závěr sparťanské podzimní sezony závazkem. Letenský trenér Jozef Chovanec odmítá dělat předčasné závěry, pro jeho mužstvo se totiž fotbalový rok uzavře až devět dnů před Štědrým dnem. Do té doby čeká tým ještě pět soutěžních utkání, která definitivně rozhodnou o tom, jak bude Sparta hodnocena.

"Na útočnou fázi si nemůžeme stěžovat, my jsme měli problém ve středové řadě, nekombinovali jsme dobře. To je náš problém delší dobu," uvedl trenér Sparty Jozef Chovanec. Inkasovaný gól znovu ukázal, jak velké potíže mají sparťané při standardních situacích. Příčin bylo znovu několik a trenéři určitě budou hledat odpověď, proč zaváhal Kweuke, proč brankář Blažek nedokázal včas vyběhnout a míč vyboxovat, proč Adiaba zcela naivně během dvou minut "vyrobil" dva trestné kopy kolem šestnáctky.

Sestavením útočné dvojice trenéři překvapili a stejně tak zařazením obránce Adiaby, který ve svých posledních představeních příliš nepotěšil. "Hodně dlouho jsme se rozhodovali, protože jsme to neměli ověřené, a já nerad chodím do neověřených věcí. Věřili jsme jim a oni se nám odvděčili tím, že dali branky, ale na druhou stranu ještě některé šance zahodili," prohlásil Chovanec na adresu útočné dvojice z Afriky. Zatímco sázka na útočnou dvojici vyšla, zařazení technicky laděného beka se povedlo méně a trenéři ho střídali jako prvního.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy trenéra a hráčů Sparty

Jozef Chovanec:

"Sezona je opravdu neobyčejně dlouhá. Přesto nemám pocit, že by klesala koncentrace a chuť do hry."

Bony Wilfried se trefil dvakrát a s pěti zásahy je v čele tabulky střelců Evropské ligy. Připustil ale, že gólů mohl dát rozhodně víc. "Měl jsem šance už před přestávkou, ale nedařilo se nám, jak bychom si přáli. Neměli jsme dostatek klidu v zakončení a platí to i o mně," připustil po utkání sparťanský hrdina. "Bylo jedno, kdo ty branky dal, museli jsme to urvat. Tyhle body byly nesmírně důležité," dodal útočník z Pobřeží slonoviny.

O přestupu Wilfrieda se Sparta zatím bavit nechce

Dá se očekávat, že o Wilfrieda bude velký zájem movitých klubů. Sparta ale tvrdí, že přestup není na pořadu dne. "Nemáme na stole žádné konkrétní nabídky, proto o tom ani nemá cenu mluvit. Bony má navíc stále předpoklady fotbalově růst," naznačil Chovanec, který je současně sportovním manažerem klubu, že Sparta je připravena počkat si na dostatečně lukrativní nabídku.

Jiří Kladrubský byl v zápasu s Lausanne ve středu hřiště u několika tvrdých soubojů a dostal i žlutou kartu. "Měl jsem z toho rozhodčího už trochu nervy, protože pískal nějak nerovnoměrně a byl hodně neodhadnutelný," připustil, že jeho faul byl reakcí na několik neodpískaných zákroků ze strany soupeře. Ani jemu se nelíbil první poločas. "Nedařily se nám kombinace, nedokázali jsme podržet míč a zbytečné ztráty přinášely šance soupeři, navíc řada našich šancí vyzněla naprázdno. Po pauze jsme hru zklidnili, a i když možností nebylo tolik, vidíte, jaký je výsledek. Fotbal je v tomto ohledu někdy zvláštní," uvedl sparťanský záložník.

Lausanne - Sparta
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články