Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta otočila na poslední chvíli zápas v Liberci, vyhrála 2:1

Liberec - Fotbalisté Sparty prolomili krizi z posledních zápasů až v závěru dohrávaného 13. kola první ligy na půdě Liberce, kde zvítězili 2:1. Od 40. minuty sice prohrávali po brance Nezmara, ale v 82. minutě vyrovnal střídající Kweuke a tři minuty před koncem rozhodl Wilfried. Sparťané vyhráli v Liberci poprvé od září 2004 a v tabulce se vrátili na třetí místo. Mají stejně bodů jako druhá Olomouc a na vedoucí Plzeň ztrácejí devět bodů.

Ani start obhájce titulu nepřitáhl do hlediště větší počet diváků, kteří od úvodu sledovali tradiční obraz české ligy: favorit marně dobýval defenzivu soupeře, který využíval minima možností k rychlým akcím krajními prostory. Spartě však přibývaly na kontě pouze rohové kopy, k velké šanci se nemohla propracovat.

Sparta se těžko dostávala ke střelbě, a když se už trefila jako v případě Kladrubského mezi tyče, brankář Bičík byl na místě. S přibývajícím časem liberecká snaha sílila a pět minut před poločasem vyvrcholila vedoucím gólem. Ve středu hřiště chyboval Kladrubský, hosté pak nadvakrát nedokázali míč odvrátit a k ráně na hraně trestného území se opřel Breznanik. Brankář Blažek chtěl míč chytit, ale jen ho přizvedl na břevno a nabíhající Nezmar napálil odražený míč do sítě.

Záznam utkání Liberec - Sparta sledujte zde

Druhý poločas začali hosté náporem, stále více dostávali Slovan pod tlak, ale první možnost měli znovu domácí. Keričovu uličku však nedokázal Breznanik protlačit za Blažka, který trochu napravil předchozí chybu.

Sparťané mohli snížit v 62. minutě, jenže po standardní situaci Adiaba hlavičkou nastřelil hradbu těl libereckých hráčů. Domácí se už v závěru soustředili na bránění výhry a na svou pasivitu doplatili. V 82. minutě střídající Kweuke po závaru vyrovnal a dal svůj první gól v rudém dresu. O pět minut později nejlepší střelec Sparty Wilfried svým sedmým zásahem v sezoně vydřel Letenským výhru.

Blažek po chybě děkoval spoluhráčům, Chovanec mu dál věří

V poločasové přestávce odcházel brankář fotbalové Sparty Jaromír Blažek do kabin se svěšenou hlavou kvůli hrubé chybě, jíž pomohl Liberci k vedení, ale po zápase byl jedním z těch, kteří si vydřenou výhru 2:1 nejvíce užívali. Přiznal, že po úvodním gólu zápasu si pořádně nadával a chybu označil za svůj největší průšvih v podzimní sezoně. Děkoval spoluhráčům v útoku, že utkání přesnými trefami v závěru otočili a jeho chyba neměla pro obhájce titulu nakonec neblahé následky.

Jaromír Blažek o své chybě:

"Neomluvitelný zkrat, byl to můj největší podzimní průšvih. Ještě když míč šel na břevno, tak jsem si říkal, že mám kliku, ale Nezmar to doběhl a já si pak už mohl jen říkat, že jsem pitomec. Hrajeme tak důležitý zápas a já to pokazím, nebylo to příjemné."

Nepřipraví ho ani o místo v brance. "O změně na postu gólmana jsem nepřemýšlel ani před utkáním, snad jen pokud by Jarda Blažek nemohl chytat kvůli bolesti v kolenu. Na zápas se ale cítil, mnohokrát nás předtím podržel a nevidím na postu gólmana tudíž žádný problém," prohlásil na adresu nejstaršího hráče v kádru trenér Jozef Chovanec, přestože samotný gól označil za fotbalovou kuriozitu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články