Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

CSKA Moskva vyhrálo v Palermu 3:0, trefil se i Necid

Praha - Fotbalisté CSKA Moskva porazili ve třetím kole základní skupiny Evropské ligy Palermo na jeho hřišti 3:0 a "sparťanskou" skupinu F vedou bez ztráty bodu a inkasované branky. Poslední gól ruského celku vstřelil v závěru střídající útočník Tomáš Necid. Skóre otevřel Seydou Doumbia. Dvaadvacetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny navíc po hodině hry svou druhou trefou zdvojnásobil vedení a krátce nato přenechal místo v sestavě střídajícímu Necidovi. Ten se osm minut před koncem dočkal první trefy v soutěži a uzavřel na konečných 3:0.

Fotbalisté Liverpoolu remizovali ve třetím kole základní skupiny Evropské ligy s Neapolí 0:0 a už posedmé za sebou v soutěžním utkání nevyhráli. Svěřenci trenéra Roye Hodgsona, kteří jsou v anglické Premier League až na předposledním místě, potvrdili výsledkovou a herní krizi i v EL, ve které v posledních dvou zápasech uhráli jen bezbrankový výsledek.

Obhájce trofeje Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim na kraji obrany doma porazil Rosenborg jasně 3:0 a poprvé v tomto ročníku zvítězil. Juventus Turín se Zdeňkem Grygerou v obraně remizoval 1:1 v Salcburku a potřetí v soutěži uhrál jen nerozhodný výsledek.

Problém ve stejné skupině naopak neměl bohatý Manchester City, který doma díky hattricku útočníka Emmanuela Adebayora porazil Lech Poznaň 3:1 a vyhoupl se do čela tabulky.

Anderlecht s českým záložníkem Janem Polákem a stoperem Ondřejem Mazuchem v sestavě porazil AEK Atény na svém hřišti vysoko 3:0, poprvé v soutěži bodoval a zachoval si naději na postup ze skupiny G. V té má bruselský celek stejně jako AEK a Hajduk Split tři body. Blízko k účasti ve vyřazovací části má vedoucí Zenit Petrohrad, jenž zůstal po výhře nad Hajdukem Split i po třetím kole stoprocentní.

Třetí vítězství v Evropské lize si dnes připsalo i Porto, které i bez dvou vyloučených hráčů vyhrálo 3:1 na hřišti Besiktase Istanbul. Prohře nezabránil ani domácí obránce Tomáš Zápotočný, jenž odehrál 71 minut.

Plný počet bodů v soutěži má po výhře 1:0 nad Getafe překvapivě také Stuttgart, který je v německé lize na posledním místě.

Výsledky fotbalové Evropské ligy

Skupina A:

Manchester City - Lech Poznaň 3:1 (2:0)

Salcburk - Juventus Turín 1:1 (1:0)

Skupina B:

Atlético Madrid - Rosenborg Trondheim 3:0 (1:0)

Aris Soluň - Leverkusen 0:0

Skupina C:

Sporting Lisabon - Gent 5:1 (4:1)

Lille - Levski Sofia 1:0 (0:0)

Skupina D:

Villarreal - PAOK Soluň 1:0 (0:0)

Dinamo Záhřeb - FC Bruggy 0:0

Skupina E:

Šeriff Tiraspol - BATE Borisov 0:1 (0:1)

Alkmaar - Dynamo Kyjev 1:2 (1:2)

Skupina F:

Palermo - CSKA Moskva 0:3 (0:1)

Skupina G:

Petrohrad - Hajduk Split 2:0 (1:0)

Anderlecht - AEK Atény 3:0 (1:0)

Skupina H:

Young Boys Bern - Odense 4:2 (2:0)

Stuttgart - Getafe (1:0)

Skupina I:

Metalist Charkov - Sampdoria Janov 2:1 (1:1)

Debrecín - PSV Eindhoven 1:2 (1:1)

Skupina J:

Dortmund - Paris St. Germain 1:1 (0:0)

Karpaty Lvov - Sevilla (0:1)

Skupina K:

Utrecht - Steaua Bukurešť 1:1 (0:0)

Neapol - Liverpool 0:0

Skupina L:

CSKA Sofia - Rapid Vídeň 0:2 (0:2)

Besiktas Istanbul - FC Porto 1:3 (0:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články