Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Manchester City asi Rooneymu nabídne půl milionu liber týdně

Londýn - Zpráva, že útočník Wayne Rooney chce opustit Manchester United, spustila lavinu spekulací. Zájem o anglickou fotbalovou hvězdu rázem projevil trenér Chelsea Carlo Ancelotti, hlavním favoritem na získání čtyřiadvacetiletého kanonýra se však zdá být Manchester City. Městský rival týmu United údajně nabídne Rooneymu smlouvu s nevídaným týdenním příjmem půl milionu liber (asi 14 milionů korun).

Základní plat Rooneyho by v bohatém klubu činil 300 000 liber týdně a dalších 200 000 by dostával za to, že by klubu poskytl marketingová práva na svou osobu.

Rooney nyní vydělává na Old Trafford 90 000 liber týdně. Vedení United mu připravilo prodloužení stávajícího kontraktu platného do června 2012 a chtělo mu vylepšit plat na 150 000. Podle pondělní zprávy listu The Guardian to však fotbalista kvůli neshodám s trenérem Alexem Fergusonem odmítl a v zimě chce z klubu odejít.

Alex Ferguson:

"Nevím, proč chce jít pryč, ale stojí si za tím. Přitom ještě v březnu chtěl podepsat doživotní smlouvu a říkal, že je šťastný a v nejlepším klubu světa."

Ferguson: Jsme z toho zmatení

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson potvrdil, že útočník Wayne Rooney chce z klubu odejít. Anglický fotbalista začal mít údajně s koučem neshody po nedávné aféře s prostitutkou, s níž byl nevěrný těhotné manželce. Ferguson zároveň uvedl, že Rooney může na Old Trafford zůstat. "Jsme z toho zmatení stejně jako všichni ostatní. Nechápeme, proč by chtěl jít pryč," řekl Ferguson před středečním zápasem Ligy mistrů proti Bursasporu.

"Udělali jsme pro něj maximum od chvíle, kdy přišel do našeho klubu. Mám pocit, že pro něj stále musíme mít dveře otevřené, zvlášť když jde o tak výborného hráče," prohlásil legendární skotský kouč, jenž přivedl Rooneyho v roce 2004 z Evertonu za 25,6 milionu liber.

Wenger: Rooney v Manchesteru nakonec zůstane

Chelsea jako první veřejně připustila, že by měla o anglického reprezentanta zájem, ale zatím vyčkává. "Musíme počkat a uvidíme, jestli Rooney skutečně chce z Manchesteru odejít. Pokud ho budou chtít prodat a Rooney bude opravdu k mání, nebude ho chtít jen Chelsea, ale také spousta dalších týmů," uvedl trenér Ancelotti.

Italský kouč však stejně jako například Arsène Wenger z Arsenalu i José Mourinho z Realu Madrid míní, že Rooney spor s Fergusonem urovná a zůstane. "Rooney je skvělý hráč a jsem přesvědčený, že zůstane v Manchesteru, protože je to jeho klub. Jsou dost silní na to, aby ho udrželi," prohlásil Wenger.

Wanye Rooney
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články