Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fotbalová škola Vyšehradu - nový projekt pro mladé fotbalisty

Praha - Fotbal se snaží hrát kluci již od útlého věku a není snad vesnice či pražská čtvrť, která by neměla alespoň jeden fotbalový klub, který by se mládeži věnoval. V dnešní době to ale není nic jednoduchého - dětí ubývá a navíc spousta kluků si raději než s míčem hraje ve světě virtuálním. Proto jsou chvályhodné nové projekty, které se snaží našim nejmenším, potažmo jejich rodičům, nabídnout něco víc než jen obyčejné čutání do mičudy. S jedním takovým projektem přišel fotbalový klub FK Slavoj Vyšehrad, který zahájil podzimní sezonu s novou fotbalovou školou.

Pod dohledem zkušených trenérů, bývalých ligových hráčů a současných hráčů divizního A mužstva se kluci od 5 do 11 let učí vše, co dnešní moderní fotbalista potřebuje. Škola ve svém programu využívá především zkušeností italského trenéra Alessandra Moreniho, který se rozhodl klukům dát vše, co v poslední době nastudoval nejen v Itálii, kolébce evropského fotbalu, ale i jiných evropských klubech. Kromě klasických tréninkových hodin mají kluci možnost využít individuálního tréninku. Pro brankáře je každý týden připraven brankářský trénink na míru. Navíc trenéři přišli i s novým způsobem zimní přípravy - místo klasické tělocvičny na malé fotbalisty čeká nejen bazén, ale i trénink na písku či hodiny vyplněné prvky aerobiku či street socceru.



Právě díky tomu, že klub pro svou mládež získal italského trenéra, se kluci podívali i za hranice a do české kotliny zavítali i mladší žáci ze Švédska. Loni si tak například zahráli nejen na českých hřištích v klasických mládežnických soutěžích a turnajích, ale změřili své síly i se zahraničními malými fotbalisty. O Velikonocích se tak zúčastnili fotbalového turnaje v italské Pise, což byl pro mnohé z nich nezapomenutelný zážitek. A nevedli si vůbec špatně - kluci ze starší přípravky dokonce bojovali o páté místo ve své věkové kategorii. Italové je přijali opravdu královsky. 

000


Informace o fotbalové škole, včetně videí, najdete i na
facebooku FK Slavoje Vyšehrad.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články