Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Žilinu čeká ostrý start v Lize mistrů. Zaskočí slavnou Chelsea?

Praha - Fotbalisté Žiliny si ve středu odbudou premiéru v Lize mistrů a hned na úvod narazí na jednoho z nejtěžších možných soupeřů, spolufavorita celé soutěže Chelsea. Slovenský mistr, který v předkole vyřadil pražskou Spartu, chce přesto hrát na vítězství a rozhodně prý nehodlá bránit. V Žilině dojde i na český souboj - proti hostujícímu brankáři Petru Čechovi se může představit až čtveřice krajánků v domácím dresu vedená koučem Pavlem Hapalem. Přímý přenos vysílá ČT4 a web SportŽivě od 20:45.

Do úvodních zápasů základních skupin zasáhnou i další Češi. Marka Suchého a Spartak Moskva čeká duel na hřišti Marseille, Arsenal s Tomášem Rosickým přivítá portugalskou Bragu a Tomáš Hübschman se s Šachtarem Doněck chystá na souboj proti Partizanu Bělehrad. Marek Jankulovski z AC Milán proti Auxerre pravděpodobně nenastoupí.

Žilina se pokusí v utkání s lídrem anglické ligy takřka o nemožné. Její rozpočet je přibližně sedmdesátkrát nižší, přesto věří, že velkého favorita dokáže potrápit. Ani proti velkoklubu nehodlá ustupovat od ofenzivního stylu, který je Žilině vlastní. "Neočekávejte, že zalezeme do šestnáctky a budeme se soustředit jen na obranu. To by byla hloupá věc," mínil Hapal, který má v kádru celkem čtyři krajany - Emila Rilkeho, Ondřeje Šourka, Martina Vyskočila a Dennise Christu. Do základní sestavy se nejspíš dostane jen první jmenovaný.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Ladislava Kerekeše

Chelsea vstoupila do nové sezony ve velkém stylu. V prvních čtyřech zápasech Premier League neztratila ani bod, nastřílela sedmnáct branek a dobrou formu chce potvrdit i v Žilině. V jediných dvou předešlých soubojích v rámci třetího předkola Ligy mistrů v roce 2002 vyřadili Blues slovenského soupeře po výsledcích 2:0 a 3:0. V Londýně jsou si ovšem vědomi, že od té doby se Žilina stále zlepšuje. "Měli těžká předkola, nyní se budou chtít proti nám vytáhnout a ukázat, že do Ligy mistrů patří právem. Se Žilinou to bude zápas se zvláštní atmosférou. Pro rozjezd skupiny je to důležitý zápas," uvedl brankář Čech.

Drahé lístky – nespokojení žilinští fanoušci:

Držitelé klubových karet a permanentek zaplatí za vstupné na utkání Žilina - Chelsea 150 nebo 200 eur. Ostatní musí zaplatit dokonce 300, respektive 400 eur. Za VIP sektor držitelé permanentek zaplatí 400 eur, ostatní fanoušci 600. Průměrně ceny vstupenek v západní Evropě se přitom pohybují od 100 do 200 eur.

0

Majitel klubu Jozef Antošík tvrdí, že i tak je o vstupenky velký zájem, a nemá proto obavy, že by stadion nebyl vyprodaný. Vedení klubu nakonec pod tlakem fanoušků dalo 50% slevy pro držitele permanentek, nejlevnější lístky tedy stojí 50 eur. Skalní příznivci se rozhodli, že uskuteční protestní pochod Žilinou. Nepůjdou fandit na stadion, zůstanou před ním a slibují si od toho zábavu, kterou Žilina ještě nezažila.

Real Madrid zahájí pod koučem Mourinhem cestu za trofejí

Stadion Santiaga Bernabéua uvidí na úvod bitvu mezi dřívějšími mnohonásobnými vítězi soutěže - domácí "Bílý balet" ovládl Ligu mistrů devětkrát, hostující Ajax Amsterodam čtyřikrát. Mourinho věří, že jeho noví svěřenci předvedou lepší výkony než v prvních dvou kolech španělské ligy. Nejprve uhráli bezbrankovou remízu na Mallorce a v sobotu vydřeli hubenou výhru 1:0 nad Osasunou. "Jsme favorité a musíme vyhrát, protože je klíčové dobře odstartovat. Ajax hraje jiným stylem než Osasuna, proto čekám poněkud odlišný zápas," řekl Mourinho.

Loňský finalista soutěže Bayern Mnichov i AS Řím berou vzájemný souboj jako možnost, jak vybřednout z nepovedeného ligového startu. Bavorský velkoklub doplácí na nepříliš ideální přípravu ovlivněnou účastí mnoha svých hvězd na světovém šampionátu a od 20. srpna nedal gól. AS Řím je na tom ještě hůř - po dvou kolech italské ligy se krčí na předposledním místě a o víkendu musel vstřebat debakl 1:5 na hřišti Cagliari.

Opačné starosti má Arsenal. V Premier League stíhá vedoucí Chelsea a dobrou pohodu z domácí soutěže by si rád přinesl i do pohárového utkání s Bragou. Londýňané však nováčka nepodceňují. "Vyřadili Sevillu, takže musí mít svoji kvalitu," podotkl Rosický. "Samozřejmě jsme ale favorit skupiny a měli bychom postoupit," dodal kapitán české reprezentace.

Středeční program:

Skupina E:

Bayern Mnichov - AS Řím, CFR Kluž - Basilej.

Skupina F:

Olympique Marseille - Spartak Moskva, MŠK Žilina - Chelsea (ČT4).

Skupina G:

Real Madrid - Ajax Amsterodam, AC Milán - Auxerre.

Skupina H:

Šachtar Doněck - Partizan Bělehrad, Arsenal - Braga.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články