Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liga mistrů začíná. Giganti chtějí zapomenout na domácí tápání

Praha - Fotbalová Liga mistrů otevírá novou sezonu a v jejím dnešním zahajovacím kole se hned představí trio velkých favoritů a adeptů na celkový triumf. Do akce jdou obhájci titulu z Interu Milán, Barcelona a Manchester United. Trio gigantů má těsně po startu sezony jedno společné: ani jeden tým nemá formu a v domácích ligách spíš tápou. V Lize mistrů je však možná k jejich štěstí na startu čekají přijatelní soupeři. Inter hraje na půdě nováčka soutěže v nizozemském Enschede, Barca přivítá Panathinaikos a Manchester se v ostrovním derby poměří s Glasgow Rangers. V akci se v úterý představí i český reprezentant Zdeněk Pospěch, jehož Kodaň vyzve ruskou Kazaň. Duel Werderu Brémy a Tottenhamu Hotspur odvysílá ČT4 a web SportŽivě.cz.

Čtyři body ze dvou zápasů pro Inter, šokující prohra Barcelony v sobotním domácím duelu s nováčkem z Herculesu a ve čtyřech kolech už dvě remízová zaváhání Manchesteru, který o víkendu v samém závěru přišel o výhru nad Evertonem. To je aktuální nepříliš lichotivá vizitka hvězdných týmů.

Inter, který po loňském "treble" opustil trenér José Mourinho, se pod vedením bývalého liverpoolského kouče Rafaela Beníteze představí na půdě nečekaných nizozemských šampionů z Enschede. Inter by rád navázal na loňské skvělé vystoupení v soutěži, v níž vyhrál sedm z posledních osmi zápasů. "V tuto chvíli tam není příliš vidět moje stopa. Něco potřebujeme udělat v lednu," připomněl další přestupní termín Benítez, který se v létě výrazných posil nedočkal. Zatím si musí vystačit se současným kádrem, který v minulé sezoně pod Mourinhem exceloval. V Enschede možná nenastoupí zdravotně indisponovaní zadáci Maicon s Chivuem a záložník Stankovič. Distancovaný je záložník Thiago Motta.

Je nám líto, video expirovalo.
Před zápasem Brémy - Tottenham

Také v Barceloně, která naposledy v LM skončila v semifinále na štítu Interu, vládne rozčarování po výbuchu s Herculesem. Duelem s Panathinaikosem se hráči chtějí omluvit fanouškům, protože ti v sobotu nevycházeli z údivu. "Slibujeme, že s Panathinaikosem to bude úplně jiný zápas. Normálně hrajeme mnohem rychleji než proti Herculesu, vůbec se nám nedařilo dát míč do pohybu. Ale musíme na to co nejrychleji zapomenout," přál si obránce Barcy Eric Abidal. Zadní řady Katalánců zřejmě už vyztuží uzdravený kapitán Puyol.

Za United by měl hrát Rooney

Manchester chce napravit sobotní zaváhání, když s Evertonem kráčel k jasnému vítězství, ale soupeř dvěma trefami v závěru zachránil remízu. United proti Rangers zřejmě nasadí do hry svého klíčového útočníka Wayna Rooneyho. Kouč Alex Ferguson jej proti jeho bývalému klubu Evertonu neposlal do hry z obavy, aby fandové soupeře Rooneyho nenapadli.

Rangers by chtěli vylepšit svou bilanci, v posledních deseti duelech v Lize mistrů nepoznali radost z vítězství a sedmkrát prohráli. Na Old Trafford je však čeká složitý úkol. V pohotovosti je před zápasem i policie, která si pamatuje, jak fandové Rangers v Manchesteru řádili před dvěma lety po finále Poháru UEFA s Petrohradem. Při bitkách mezi fanoušky a policií byl pobodán jeden z ruských příznivců, patnáct policistů přišlo ke zdravotní újmě a 40 lidí muži zákona zatkli. "Stále to evokuje velmi bolestivé vzpomínky u občanů města i opravdových příznivců Rangers," řekl zástupce šéfa manchesterské policie Ian Hopkins.

Úterní program:

Skupina A:

Twente Enschede - Inter Milán, Werder Brémy - Tottenham Hotspur (ČT4).

Skupina B:

Olympique Lyon - Schalke 04, Benfica Lisabon - Hapoel Tel-Aviv.

Skupina C:

Manchester United - Glasgow Rangers, Bursaspor - Valencie.

Skupina D:

FC Barcelona - Panathinaikos Atény, FC Kodaň - Rubin Kazaň.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články