Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec i Ostrava chtějí v lize zastavit neúspěšné série

Liberec - Po reprezentační pauze pokračuje fotbalová liga osmým kolem a už dnes je na programu tradiční předehrávka, kterou tentokrát obstarají Liberec a Ostrava. Oba celky touží zastavit neúspěšné série - Slovan čeká na tři body z domácího stadionu od dubna. Baník zase čtyřikrát po sobě prohrál a krčí se na předposledním místě tabulky. "K vítězství jsme měli několikrát hodně blízko, uniklo nám o vlásek. Proti Ostravě ho chceme konečně dosáhnout a půjdeme tvrdě za ním," řekl liberecký kouč Josef Petřík.

Ostravu navzdory jejímu tápání považuje za silného a nebezpečného protivníka. "Baník je v podobné situaci jako my. Měl změny v kádru, přišlo hodně mladých a nadějných hráčů a začátek mu výsledkově nevyšel. Ta hra byla ale kolikrát lepší než výsledky. Baník je na podobné cestě jako my a já očekávám dobrý ofenzivní fotbal," dodal Petřík.

Ostrava klesla po čtyřech porážkách za sebou takřka na prvoligové dno a kouč Miroslav Koubek nabídl rezignaci, kterou ovšem majitel klubu Tomáš Petera odmítl. Ostrava se chce v Liberci odpíchnout vzhůru a potvrdit, že pod Ještědem umí. Neprohrála zde třikrát po sobě.



Koubek věří, že týmu pomohou návraty uzdravených opor Lukeše s Bolfem. "Určitě je to pomoc," podotkl. "V reprezentační přestávce jsme udělali kus práce, byl bych rád, kdybychom to na hřišti podložili i dobrým výsledkem. Záležet bude pochopitelně i na tom, jak si budeme počínat v koncovce, protože ta v některých minulých zápasech naše snažení srážela," dodal Koubek.

Předpokládané sestavy:

Liberec: - Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Martan, Vácha, Gecov, Bosančič - Štajner - Kerič. 

Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Frejlach - Šenkeřík, Varadi, Pilík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články