Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karviná otočila duel s Bohemians, Jablonec si zajistil záchranu a Zlín zase nezvítězil

Karviná ukázala, že se sestupu štítí. Ve 3. kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu poprvé v nejvyšší soutěži zvítězili na hřišti Bohemians 1905 a po výsledku 3:1 se posunuli na 14. místo tabulky. Dvě kola před koncem drží na barážové příčce dvoubodový náskok na poslední Zlín, který doma remizoval s Českými Budějovicemi 1:1. Již zachráněný Jablonec přehrál Pardubice 3:0. Pořad Dohráno sledujte od 20:15 na ČT sport Plus.

Utkání Bohemians – Karviná
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Bohemians – Karviná 1:3

V Ďolíčku se změnilo skóre hned z první vážnější gólové příležitosti. Ve 20. minutě zkušený levý stoper Fleišman poslal příliš krátkou malou domů, míč převzal dotírající Matoušek a bez problémů překonal padajícího brankáře Ciupu.

Jenže ve druhém poločase se vše změnilo. Obrat zařídili krátce po změně stran Rajmund Mikuš s Lukášem Budínským. V 89. minutě přidal pojistku střídající Patrik Čavoš.

"Výkon ve druhé půli je pro mě nepochopitelný, nechali jsme si dát dva hloupé góly a ztratili jsme zápas. Zase jsme inkasovali po dvou minutách, to už je na psychologa," zlobil se kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

Karviná v lize zvítězila na hřišti Bohemians na devátý pokus a po předchozích čtyřech porážkách. Zároveň v nadstavbě poprvé bodovala naplno. Slezský nováček soutěže výrazně zvýšil své šance na udržení.

Bohemians Praha 1905 – MFK Karviná 1:3

Branky: 20. Matoušek – 48. Mikuš, 53. Budínský, 89. Čavoš. Rozhodčí: Starý – Hrabovský, Slavíček – Klíma (video). ŽK: Fleišman, Moses (oba Karviná). Diváci: 2962.

Bohemians: Reichl – A. Kadlec, Křapka, Shejbal (63. Hrubý) – Köstl (75. Puškáč), Hůlka, Beran (75. Kozák), Dostál – Matoušek (46. Mužík), Ristovski (63. Necid) – Huf. Trenér: Veselý.

Karviná: Ciupa – Bergqvist, Svozil, Fleišman – Mikuš, Boháč, Moses (84. Žák), Ražnatovič (66. Raspopovič) – Budínský (77. Čavoš) - Ezeh (77. Krčík), Regáli (66. Akinyemi). Trenér: Vlk.

Jablonec – Pardubice 3:0

Vše podstatné se odehrálo ve druhém poločase. O výhře domácích rozhodli brankami ve druhém poločase Matěj Polidar, Miloš Kratochvíl a střídající Matěj Náprstek.

"Záchrana je samozřejmě velká úleva, ale jen slabá náplast na to, co jsme měli v plánu. Cíle jsme nesplnili. Vše ovlivnil začátek sezony, těžké rozlosování, tři zápasy venku a pak těžké zápasy doma. Na tuhle sezonu musíme zapomenout. Budeme chtít posilnit kádr a lépe se připravit na další ročník," řekl jablonecký trenér Radoslav Látal.

Pardubičtí po dvou domácích triumfech tentokrát neuspěli a záchranu ještě nemají jistou. Na 13. příčce drží pětibodový náskok před čtrnáctou Karvinou, s níž potřebují v příštím domácím duelu k definitivě udržení aspoň remízu.

FK Jablonec – FK Pardubice 3:0 (0:0)

Branky: 64. Polidar, 78. Kratochvíl, 87. Náprstek. Rozhodčí: Všetečka – Matoušek, Leška – Szikszay (video). Bez karet. Diváci: 1897.

Jablonec: Fendrich - F. Souček (88. Houska), Tekijaški, Martinec – Čanturišvili, Kratochvíl, Nebyla, Černák – Alégué (68. Hübschman), Polidar (88. Drchal) – Hollý (46. Náprstek). Trenér: Látal.

Pardubice: Kinský – Kukučka (73. Chlumecký), Halinský, Donát – Mareš, Kissiedou, Hlavatý, Patrák  Daněk (62. Solil), Černý (68. Krobot), Sychra. Trenér: Kováč.

Zlín – České Budějovice 1:1

Hosty poslal do vedení krátce po přestávce Jakob Tranziska, po hodině hry vyrovnal Filip Žák. Ševce pak oslabil vyloučením střídající Tomáš Schánělec, ale Jihočeši přesilovku nevyužili a v tomto ligovém ročníku stále zůstávají bez výhry venku. Zlín už šest kol po sobě nezvítězil a v tabulce je nadále poslední o bod za patnáctým Dynamem.

"Pořád máme situaci ve svých rukou. Šest bodů je pro nás velká výzva. Hrajeme proti zachráněným celkům, ale to může být ošemetné," řekl zlínský trenér Bronislav Červenka.

"Od baráže nám už nikdo nepomůže. Teď musíme zvládnout Jablonec a pak se dobře připravit na Karvinou, tam se rozhodne," uvedl kouč Dynama Jiří Lerch.

FC Zlín – Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)

Branky: 62. Žák – 52. Tranziska. Rozhodčí: Radina – Kříž, Antoníček - Zelinka (video). ŽK: Fantiš, Slončík, Černín, Červenka (trenér) - Nikl, Poulolo. ČK: 69. Schánělec (Zlín). Diváci: 3428.

Zlín: Dostál – Fantiš (57. Načkebija), Černín, Didiba, Cedidla (87. Holík) – Bužek, González (46. Slončík) – Vukadinovič (57. Schánělec), Tkáč, Bartošák - Ikugar (57. Žák). Trenér: Červenka.

Č. Budějovice: Šípoš – Nikl, Poulolo, Králik, Trummer - Čermák, Suchan, Hellebrand (87. Havel) – Tranziska (90.+2 Zajíc), Alli - Ondrášek. Trenér: Lerch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články