Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Sobotní nadstavbové derby bude pískat rozhodčí Černý

Sobotní pražské derby v druhém kole ligové nadstavby bude jako hlavní rozhodčí řídit Dalibor Černý. Devětadvacetiletého sudího čeká čtvrtý soutěžní zápas pražských "S" v kariéře, vloni na jaře pískal tři souboje nejlepších českých klubů během jednoho měsíce.

Rozhodčí Dalibor Černý
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Černý je nejčastěji nasazovaným sudím v této ligové sezoně. V ročníku nejvyšší soutěže zatím řídil 24 zápasů, což je o jeden více než Ondřej Berka. Dvanáctkrát byl videorozhodčím.

Naposledy pískal minulý týden duel nadstavbové skupiny o záchranu, v němž Pardubice zvítězily nad Zlínem 2:0.

Černý vloni na jaře řídil všechna tři derby – dvě v lize a jedno ve finále domácího poháru. MOL Cup po vítězství 2:0 na Letné ovládla Slavia, v nejvyšší soutěži se více dařilo Spartě, která s rivalem nejprve remizovala 3:3 a poté v druhém kole nadstavby vyhrála 3:2.

S výkony mladého arbitra v derby komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR vyjádřila spokojenost.

V této sezoně dosud Černý, který má v roli hlavního sudího v nejvyšší soutěži na kontě zatím 71 utkání, žádný duel Sparty se Slavií neřídil.

Týmy se dosud dvakrát s remízovým výsledkem utkaly v lize a jednou v poháru, kde po prodloužení uspěli Letenští.

Sobotní derby bude klíčovým zápasem v boji o titul. Obhájce trofeje Sparta vede tabulku před Slavií o čtyři body, a pokud s ní neprohraje, výrazně se přiblíží celkovému prvenství.

Šlágr jara začne na vyprodaném stadionu na Letné v sobotu v 17:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články