Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Bořil po nečekané ztrátě se Sigmou: Musíme se dát do kupy, ale nic nevzdáváme

Přestože fotbalisté Slavie po domácí remíze 2:2 s Olomoucí v předposledním 29. kole základní části ztrácejí na vedoucí Spartu už čtyři body a boj o titul již nemají jen ve vlastních rukou, kapitán Jan Bořil nic nevzdává. Třiatřicetiletý levý obránce věří, že ve zbylých šesti zápasech soutěže se ještě může stát cokoli.

"Je to velká komplikace. Každá ztráta bolí, zvlášť teď ke konci, ale půjdeme od zápasu k zápasu. Víme, že ještě není nic ztracené. Nic nevzdáváme. Může se stát cokoliv. Teď jsme dvě utkání nezvládli, ale neztrácíme hlavu. Musíme se dát do kupy, říct si to natvrdo. Chceme za každou cenu vyhrávat a uvidíme na konci, jak to celé dopadne," řekl Bořil.

Jeho tým s Olomoucí v 66. minutě nečekaně prohrával 0:2 a v závěru stihl jen srovnat. "Je mi špatně, chtěli jsme vyhrát. Připravovali jsme se na to, nechtěli jsme dostat gól, hlavně ze standardky. Stalo se, to nás srazilo. Ještě horší byla druhá branka po naší hrubé chybě. Zvedli jsme se, tlačili, třetí gól už jsme ale nestihli. Už jsme neměli síly," litoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Po zranění se vrátil do základní sestavy a v 77. minutě netradičně hlavou snížil na 1:2. V lize skóroval poprvé od prosince. "Bylo to na 1:2, nakopl jsem trochu tým. Kdyby to bylo na 2:1 pro nás, tak je to něco jiného, užil bych si ho mnohem víc. Chtěli jsme vyhrát a museli jsme hrát dál," podotkl Bořil.

Připustil, že střetnutí se možná lámalo hned v úvodní půlhodině, během níž měli slávisté čtyři velké šance. "Možné to je, začali jsme dobře. Vlétli jsme na ně, chodili do vápna, měli zajímavé situace. Chyběla nám ale kvalita. Mohli jsme se uklidnit, zápas by vypadal jinak, kdybychom skórovali," přemítal Bořil.

Pavel Zifčák z Olomouce střílí gól v Edenu
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"O poločase jsme si řekli v kabině, že odpadnou, že musíme více držet balon, utahat je. Pak se to ale rozsypalo jako domeček z karet. Hráli jsme vabank za stavu 0:2. Dokázali jsme srovnat, další branku se nám ale vstřelit bohužel nepodařilo," konstatoval krajní bek.

Sešívaní ztratili body podruhé za sebou, před týdnem prohráli ve šlágru v Plzni. "Po tom utkání jsme si k tomu něco řekli, i já jsem k tomu měl co říct. Na Sigmu jsme se připravovali a bohužel to nedopadlo. To je zkrátka fotbal a musíme zvednout hlavu do dalšího zápasu, který musíme vyhrát," doplnil Bořil, jehož týmu hrozí, že třetí sezonu po sobě nezíská titul.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články