Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Za druhé vyloučení po sobě bude Preciado scházet Spartě ve čtyřech zápasech

Neudržel nervy na uzdě a viděl červenou kartu, teď se fotbalista Sparty Ángelo Preciado dozvěděl trest. Za vyloučení v nedělním utkání 27. kola první ligy s Mladou Boleslaví vynechá čtyři soutěžní zápasy. Disciplinární komise mu udělila přísnější trest i z toho důvodu, že ekvádorský reprezentant dostal červenou kartu ve druhém zápase po sobě.

Preciado bude úřadujícím šampionům chybět ve zbývajících třech kolech základní části a trest se mu pravděpodobně přenese i do úvodního zápasu nadstavby.

Nepřijde ale o derby se Slavií, které se hraje 11. nebo 12. května ve druhém kole skupiny o titul. Záležet bude i na termínu finále českého poháru, jenž zatím není stanoven. V něm se Sparta utká s vítězem semifinále mezi Plzní a Zlínem, které se hraje 24. dubna.

"V případě obránce Sparty Praha Ángela Preciada se jednalo o druhé podobné provinění ve velmi krátké době a při vyhodnocování byl do délky trestu zakomponován faktor bezprostřední recidivy. S přihlédnutím k této skutečnosti a na základě veškerých důkazů proto Disciplinární komise LFA přistoupila k trestu v podobě zastavení závodní činnosti na dobu čtyř zápasů," uvedl předseda komise Richard Baček.

Sparta dostala v sezoně už 11 červených karet, z toho devět v lize, což je nejvíce ze všech mužstev. Letenští po remíze s Mladou Boleslaví navíc přišli o vedení v tabulce, na Slavii ztrácejí bod. Při nejbližším utkání na hřišti Bohemians 1905 si sparťané budou muset poradit bez trenéra Briana Priskeho, jemuž disciplinární komise potvrdila trest na jeden zápas za čtyři žluté karty.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články