Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Sparta se po výhře nad Hradcem opět posunula do čela ligy. Slavia porazila Liberec

Sparta se vyrovnala s tlakem od svého městského rivala. Vyhrála po dvou kolech doma proti Hradci Králové 2:1 a vede ligu o bod před Slavií. Ta v zápase 25. kola první ligy porazila na svém stadionu Liberec 3:0. Už na šest zápasů protáhli vítěznou sérii v lize fotbalisté Plzně, kteří vyhráli v Jablonci 2:1. Marně se snažily po třech porážkách zabrat Pardubice, které dohrávaly proti Ostravě v devíti a prohrály 0:1.

Sparta se probudila po nezdarech

Obhájce titulu Spartu poslal v 16. minutě do vedení Veljko Birmančevič a pojistku přidal na začátku druhé půle Jan Kuchta. V páté minutě nastavení už jen snížil střídající Matěj Koubek. Pražané v lize naplno bodovali po dvou zápasech a celkově zvítězili poprvé po čtyřech soutěžních duelech. Královéhradečtí prohráli podvanácté z posledních 13 vzájemných ligových duelů, poprvé na jaře a pod novým trenérem Davidem Horejšem nebodovali a v tabulce jsou dvanáctí.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Sparta Praha - FC Hradec Králové 2:1 (1:0)

Branky: 16. Birmančevič, 47. Kuchta - 90.+5 Koubek. Rozhodčí: Berka - Vlček, Leška - Všetečka (video). ŽK: Wiesner - Kučera, Dancák, Ladislav Krejčí I, Čmelík. Diváci: 16.666.

Sestavy:

Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Zelený - Wiesner (72. Mejdr), Sadílek (87. Solbakken), Laci, Ryneš - Birmančevič (87. Karabec), Haraslín (72. Tuci) - Kuchta (80. Olatunji). Trenér: Priske.

Hradec: Zadražil - Klíma, Čihák, Spáčil (69. Čech) - Čmelík (87. Hais), Kodeš, Dancák, Ladislav Krejčí I - Kučera, Šašinka (64. Juliš) - Vašulín (64. Koubek). Trenér: Horejš.

Plzeň využila přesilovku

Jablonec bodoval v posledních čtyřech ligových zápasech, přičemž dva vyhrál. Plzeň ztratila v jarní části soutěže jen dva body za remízu s Mladou Boleslaví a její sebevědomí je vidět. Ve 20. minutě se dostal ve vápně Jablonce k míči Lukáš Hejda a trefil se přesně. V 73. minutě sice vyrovnal Chramosta, ale vyloučení Polidara domácí celek srazilo a Chorý využil přesilovku Plzně ke vstřelení vítězného gólu.

"Výhra se vůbec nerodila lehce, tady to nikdy pro nikoho nebylo lehké, ať je Jablonec kdekoliv v tabulce. Rozhodly až příchod Vydry a jeho dravost a vyloučení. Červená karta (pro Jablonec) nás dostala zpátky do hry a dokázali jsme přesilovku využít. Rozhodl útočník Chorý, který je pro nás mimořádně důležitý hráč," těšilo trenéra hostů Miroslava Koubka.

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)

Branky: 73. Chramosta - 20. Hejda, 84. Chorý. Rozhodčí: Pechanec - Pečenka, Kotalík - Adámková (video). ŽK: Kratochvíl, Polidar, F. Souček, Látal (trenér) - Hranáč, Chorý, Červ, Šulc, Kalvach. ČK: 79. Polidar. Diváci: 3011.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek (50. Černák), Tekijaški, F. Souček - Kratochvíl, Nebyla (88. Krulich) - Čanturišvili, Hollý (88. Hübschman), Polidar - Drchal (70. Chramosta), Martinec. Trenér: Látal.

Plzeň: Jedlička - Hranáč, Hejda, Dweh - Havel, Traoré (76. Kalvach), Červ, Souaré - Metsoko (60. Vydra), Šulc - Chorý (90. Kliment). Trenér: Koubek.

Pardubice se trápí dál: jeden gól a tři červené karty

Pardubice utrpěly čtvrtou porážky za sebou. Vyrovnaný zápas rozhodl v 69. minutě gól ostravského Blažka. Snaha domácích o vyrovnání pak byla až moc velká, což se projevilo vyloučeními Chlumeckého a Ortize po druhých žlutých kartách. Konec zápasu sledoval z tribuny i trenér Pardubic Kováč, který viděl také červenou kartu.

"Velice těžký zápas, mladý tým Pardubic je velice dobře organizovaný. Byli jsme silnější na míči, ale dlouho jsme vpředu nedokázali nic vyřešit. Prokázali jsme trpělivost a byli odměněni gólem ze standardní situace. Dlouho jsme takový nedali, jsme za něj moc rádi. Šlo o nacvičenou akci, celý týden jsme se chystali, abychom se prosadili na zadní tyči," prozradil ostravský kouč Pavel Hapal. 

FK Pardubice - Baník Ostrava 0:1 (0:0)

Branka: 69. Blažek. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Hrabovský - Petřík (video). ŽK: Ortiz, Chlumecký - Boula, Buchta, Rigo, Letáček, Rusnák. ČK: 72. Chumecký, 74. Kováč (trenér), 78. Ortiz (všichni Pardubice). Diváci: 4107.

Pardubice: Kinský - Icha, Kukučka, Ortiz, Chlumecký - Hlavatý, Solil (89. Donát), Kissiedou (71. Míšek) - Patrák (80. Mareš) - Brdička (71. Sychra), Krobot (80. Černý). Trenér: Kováč.

Ostrava: Letáček - Juroška, Blažek, Lischka, Kpozo - Boula (90.+5 Grygar) - Buchta (83. Rusnák), Rigo, Šín (89. Klíma), Ewerton - Tanko (83. Adediran). Trenér: Hapal.

Slavia prodloužila matné liberecké jaro

Roli favorita udrželi fotbalisté Slavie na svém stadionu, kde vyhráli 3:0. Góly dávali Jurečka z penalty už v 15. minutě a Chytil v 83. minutě. Jurečka pak v nastaveném čase ještě svou druhou trefou v zápase výhru Pražanů potvrdil. Ambiciózní Liberec se v lize na jaře trápí, z posledních pěti zápasů vyhrál jediný, když v minulém kole udolal Karvinou.

"Výsledek vypadá přesvědčivě, ale vedla k němu trnitá cesta. Náročný zápas, Liberec hrál dobře a potvrdil výkony proti silným týmům. Po prvním gólu jsme začali hrát pomaleji a ztráceli jsme více míčů. Hrálo se nahoru dolů, což nám nevyhovovalo, byla na nás cítit únava z náročného programu. Možná jsme měli udělat ještě více změn v základní sestavě. V závěrečné půlhodině nám zhasl motor, nebyli jsme schopní se dostat z pasivity, soupeř byl postupně běžecky lepší než my," hodnotil trenér hostů Jindřich Trpišovský.

Slavia Praha - Slovan Liberec 3:0 (1:0)

Branky: 15. z pen. a 90. Jurečka, 83. Chytil. Rozhodčí: Černý - Paták, Podaný - Rouček (video). ŽK: Purzitidis, Chaluš (oba Liberec). Diváci: 17.513.

Slavia: Staněk - Douděra (68. Schranz), Holeš, Zima, Diouf (46. Zmrzlý) - Ševčík (55. Zafeiris), Oscar - Jurásek (74. Provod), Jurečka, Wallem - Van Buren (55. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Liberec: Vliegen - Mikula, Chaluš, Purzitidis - Fukala (78. Penner), Varfolomejev (58. Doumbia), Žambůrek, Ghali (58. Preisler) - Višinský (78. Kok), Tupta (87. Lexa) - Kulenovič. Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články