Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozjeté Pardubice sestřelil třemi góly Chytil, Sparta proti Slovácku rozhodla po přestávce

Dlouho dobývali fotbalisté Slavie branku Pardubic, které v jarní části ligy poprvé padly až nyní v Edenu, kde jim střídající Chytil dal během sedmi minut tři góly, což je nejrychlejší hattrick samostatné české ligy. Slavia tak zůstává druhá o čtyři body za Spartou, která ve šlágru 22. kola porazila na vyprodaném stadionu v Uherském Hradišti Slovácko 3:1. Tonoucí České Budějovice vybojovaly další zlaté body s trápící se Olomoucí, kterou udolaly, i když dohrávaly bez vyloučeného Králíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Slovácko – Sparta 1:3

V Uherském Hradišti začali fotbalisté Slovácka dobře, hnali se dopředu a dostávali se do šancí. Jenže pak Birmančevič zahrál přímý kop a jeho centr nepříliš silnou, ale umístěnou hlavičkou zakončil Vitík. Potom prošel obranou Sparty lehkonohý Juroška a vyrovnal. Po přestávce měla víc ze hry Sparta a když ve středu hřiště překvapila rychlou rozehrávkou přímého kopu, poslal hosty do vedení Birmančevič. Potom se ještě prosadil střídající Haraslín.

"Největší rozdíl jsem dnes viděl ve finální fázi, v momentech, v nichž se rozhodoval zápas. Birmančevič a Haraslín byli rozdílovými hráči, skórovali tehdy, kdy jsme nedohráli situace. V zápasech s takovým soupeřem potřebujete, aby hráči podali stoprocentní výkon a vyšly vám detaily. To nám dnes nevyšlo, určilo to celkový výsledek," zhodnitl trenér Slovácka Martin Svědík.

"Nebylo to jen o Birmančevičovi a Haraslínovi, kteří dali dva góly, ale o celém týmu, který se tři dny po velmi těžkém duelu s Galatasrayem ve druhém poločase odvděčil výkonem, který nám přinesl tři body," dodal sparťanský kouč Brian Priske.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:3 (1:1)

Branky: 20. Juroška - 11. Vitík, 55. Birmančevič, 75. Haraslín. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Kocourek (video). ŽK: Trávník, Cicilia, Doski, Juroška - Vydra, Krejčí, Birmančevič, Vindahl, Sörensen, Sadílek, Ryneš, Priske (trenér). Diváci: 8000 (vyprodáno).

Slovácko: Heča - Blahút, Hofmann, Kalabiška, Doski - Trávník, Havlík - Petržela (68. Sinjavskij), Kohút (68. Kim sung-pin), Juroška (81. Vecheta) - Cicilia (81. Kvasina). Trenér: Svědík.

Sparta: Vindahl - Vitík, Vydra (46. Panák), Krejčí - Wiesner, Solbakken, Sadílek (79. Kairinen), Zelený (66. Ryneš) - Karabec (66. Haraslín), Birmančevič - Tuci (66.Olatunji). Trenér: Priske.

Slavia – Pardubice 3:0

Jednoznačný favorit se proti Pardubicím, které v jarní části soutěže dvakrát vyhrály a jednou remizovaly, dlouho marně snažil překonat brankář Budinského. To se podařilo až Chytilovi, který přišel na trávník až po přestávce. Pak museli hosté trochu otevřít hru a to se jim nevyplatilo, protože Chytil dokázal v rychlém sledu přidat ještě dva góly a výsledek 3:0 vypadal nakonec na snadnější výhru, než jak tomu na hřišti ve skutečnosti bylo, i když Slavia měla stálou převahu.

"Hattricku si moc vážím, moc si to užívám. Ale ty góly byly nachystané do kuchyně, to už jsem prostě dát musel. Někdy se to sejde, že se dostanete do takových situací. Jen doufám, že mi to tam bude dál padat a budu tím pomáhat týmu," prohlásil Chytil.

Slavia Praha – FK Pardubice 3:0 (0:0)

Branky: 66., 72. a 74. Chytil. Rozhodčí: Radina – Váňa, Leška – Petřík (video). ŽK: Patrák, Surzyn, Hlavatý (všichni Pardubice). Diváci: 17.562.

Slavia: Mandous – Vlček, Ogbu (70. Holeš), Zima – Douděra, Ševčík, Zafeiris (46. Provod), Diouf (63. Zmrzlý) – Wallem (63. Masopust) – Van Buren (46. Chytil), Tijani. Trenér: Trpišovský.

Pardubice: Budinský – Mareš, Kukučka (76. Tischler), Chlumecký, Surzyn – Solil, Kissiedou (76. Vacek), Hlavatý – Daněk (84. Míšek) - Patrák (76. Sychra), Krobot (68. Zlatohlávek). Trenér: Kováč.

 České Budějovice – Olomouc 2:1

Na jihu Čech padaly góly až po přestávce. Budějovice vedly 2:0, když se trefili Králík a Ondrášek. Hosté, kteří hráli od 78. minuty přesilovku po vyloučení Králíka, dokázali už jen korigovat skóre trefou Nováka. Hanáci tak mají plnou hlavu starostí, protože ze čtyř jarních zápasů mají jen jediný bod, zatímco Budějovice ve třech zápasech uhrály šest bodů a na poslední místo tabulky pustily Karvinou, na kterou mají bod a další jim schází na čtrnáctý Zlín.

Dynamo České Budějovice – Sigma Olomouc 2:1 (0:0)

Branka: 52. Králik, 63. Ondrášek – 85. Novák. Rozhodčí: Kotala – Nádvorník, Dresler – Berka (video). ŽK: Ondrášek, Králik, Hellebrand, Sladký – Breite, Singateh, Vodháněl, Vraštil. ČK: 78. Králik. Diváci: 2398.

Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, Nikl, Králik, Trummer – Suchan, Čermák, Hellebrand (87. Hák) – Šigut (87. Brandner), Alli (78. Poulolo) – Ondrášek (71. Tranziska). Trenér: Lerch.

Olomouc: Stoppen – Vraštil, Pokorný (68. Zorvan), Novák – Uriča (81. Fortelný), Spáčil (59. Juliš), Breite, Ventúra (68. Šíp), Sláma – Vodháněl, Singateh (68. Pospíšil). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články