Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slavia rozhodla v Karviné dvěma rychlými góly, Sparta udolala Liberec

Slavia napravila středeční zaváhání z dohrávky ve Zlíně vítězstvím 3:0 na hřišti Karviné. Ševci si pak připsali druhý cenný bodový zisk za sebou, po remíze se Slavií porazili po obratu v regionálním derby Slovácko, když v druhém poločase využili přesilovku po vyloučení Daníčka. Sparta udolala Liberec 2:1.

Fotbalisté Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Slavia vyhrála v Karviné hladce 3:0, gólový debut prožil Diouf

Červenobílí rozhodli o svém triumfu dvěma slepenými brankami mezi 15. a 16. minutou, kdy si nejprve dal vlastní gól Amar Memič a poté se prosadil Mojmír Chytil.

Po změně stran se při debutu v české lize trefil El Hadji Malick Diouf. Nováček z Karviné utrpěl i ve třetím utkání jarní sezony porážku 0:3.

Slezané vzhledem k soupeři nastoupili v rozestavení na tři stopery a proti favoritovi vyrukovali velmi odvážně. Hned ve třetí minutě slávistický gólman Mandous příliš váhal s rozehrávkou, trefil napadajícího Viníciuse a mohl být rád, že se míč odrazil mimo.

Po nadějné čtvrthodině domácí darovali vlastní nedůsledností Pražanům rozhodující dvoubrankový náskok.

Nejprve nechali soupeře nakrátko rozehrát a po Schranzově centru si Memič ve vzdušném souboji s dvěma protihráči srazil míč do vlastní sítě.

Několik sekund od výkopu po obdržené brance inkasovali Slezané znovu. Fleišmanův nákop odvrátil hostující Douděra přímo do úniku Chytilovi a ten poslal balon gólmanovi Holcovi přesně mezi nohy.

Domácí byli viditelně otřeseni a do přestávky mohli dostat ještě další branky. Holec však ve 34. minutě vychytal Schranze a poté si poradil i s hlavičkou Zimy.

Po změně stran Pražané s přehledem kontrolovali průběh a nepouštěli domácí k ohrožení Mandousovy branky, byť velmi nezvykle po celé utkání drželi míč méně než soupeř.

Naopak sami měli ještě několik vyložených šancí. V 72. minutě proti hlavičce Dioufa zasáhl Holec, který si poté poradil i s vyloženou šancí Ševčíka.

V 80. minutě už ale slávisté slavili. Střídající Tijani vysunul Dioufa a devatenáctiletý Senegalec ozdobil soutěžní debut za Pražany prvním ligovým gólem. V nastaveném čase ještě střídající Zmrzlý z jasné pozice překopl branku.

MFK Karviná – Slavia Praha 0:3 (0:2)

Branky: 15. vlastní Memič, 16. Chytil, 80. Diouf. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Podaný – Starý (video). ŽK: Žák, Ražnatovič, Akinyemi – Oscar, Ogbu, Schranz. Diváci: 4038.

Karviná: Holec – Traoré (80. Svozil), Krčík, Fleišman – Memič, Žák (59. Ayaosi), Budínský, Čavoš, Ražnatovič (80. Bielan) – Vinícius (59. Doležal), Ezeh (46. Akinyemi). Trenér: Jarábek.

Slavia: Mandous – Holeš, Ogbu, Zima – Douděra, Ševčík (89. Vlček), Oscar (86. Zmrzlý), Diouf – Schranz (66. Van Buren), Wallem (66. Provod) – Chytil (66. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Vydřená výhra nad Libercem

Sparťanům se vydařil úvod druhého poločasu, kdy vstřelili "slepené" branky Lukáš Haraslín a Victor Olatunji. Liberečtí snížili v 68. minutě zásluhou střídajícího Filipa Horského, ale navzdory několika šancím v závěru už porážku neodvrátili a v tabulce jsou osmí.

Letenští na svém stadionu v nejvyšší soutěži vyhráli všech 11 zápasů v sezoně. Svěřenci trenéra Briana Priskeho se zároveň pozitivně naladili na čtvrteční domácí odvetu 2. kola Evropské ligy s Galatasarayem Istanbul, v níž budou dohánět ztrátu 2:3.

"Mám radost z výhry, zasloužili jsme si ji. Bylo to ale náročné. Liberec je dobrý tým, má dobré ofenzivní hráče. Věděli jsme, že to bude těžké. Bylo to trochu těžkopádné utkání," uvedl sparťanský trenér Priske. 

Sparta Praha – Slovan Liberec 2:1 (0:0)

Branky: 47. Haraslín, 49. Olatunji – 68. Horský. Rozhodčí: Všetečka – Hájek, Kubr – Radina (video). ŽK: Pešek, Wiesner – Horský. Diváci: 16 829.

Sparta: Vindahl – Vydra, Panák, Krejčí – Wiesner, Solbakken, Sadílek (78. Kairinen), Pešek (46. Ryneš) – Haraslín (65. Tuci), Birmančevič – Olatunji (83. Kuchta). Trenér: Priske.

Liberec: Bačkovský – Prebsl, Chaluš, Mikula – Penner (66. Fukala), Doumbia (78. Višinský), Žambůrek (55. Varfolomejev), Preisler – Kok (78. Rabušic), Tupta – Kulenovič (67. Horský). Trenér: Kozel.

Zlín otočil zápas s oslabeným Slováckem a poprvé na jaře vyhrál

Slovácko sice poslal do vedení už ve čtvrté minutě Pavel Juroška, ale jeho spoluhráč Vlastimil Daníček za půl hodiny dostal červenou kartu.

Ševci mezi 72. a 80. minutou přesilovku využili díky brankám Toma Slončíka a Vukadina Vukadinoviče. Slovácko zatím na jaře nebodovalo, přesto dál drží čtvrtou pozici.

Domácí začali útočně a ve třetí minutě vyslal Slončík nebezpečnou střelu těsně nad Hečovu branku. Jenže hned z výkopu přišlo zmrazení. Míč se od Heči přes Ciciliu dostal až k Juroškovi, který vyzrál na oba stopery Zlína a střelou k tyči otevřel skóre.

Další náboj dostalo regionální derby ve 35. minutě. Před standardkou hostů trefil Daníček zlínského stopera Didibu a sudí Hocek obránce Slovácka po intervenci od videorozhodčího vyloučil.

V přesilovce měl první šanci Schánělec, jenže v dobré pozici po centru Cedidly mířil v záklonu nad Hečovu branku.

Ševci si po změně stran vytvořili územní převahu, které ale dlouho chyběl nápad. Slovácko se vyjma několika brejků bez výraznějšího zakončení soustředilo na bránění náskoku.

Domácí se v 72. minutě dočkali vyrovnání. Černín sklepl dlouhý nákop do vápna na Slončíka, jehož střela zapadla k tyči.

Zlínští nadále pokračovali v herní dominanci a za osm minut výsledek otočili. Vukadinovič se prodral po pravé straně do šestnáctky a nedal Hečovi šanci. Domácí si pak už cennou výhru pohlídali.

FC Zlín – 1. FC Slovácko 2:1 (0:1)

Branky: 72. Slončík, 80. Vukadinovič – 4. Juroška. Rozhodčí: Hocek – Machač, Leška – Adámková (video). ŽK: Načkebija, Dostál – Juroška, Reinberk, Doski, Svědík (trenér). ČK: 35. Daníček (Slovácko). Diváci: 4319.

Zlín: Dostál – Cedidla, Didiba, Kolář, Čelůstka (54. Načkebija) – Bužek, Janetzký (54. Ikugar) – Vukadinovič, Slončík (86. Nombil), Bartošák – Schánělec (70. Černín). Trenér: Červenka.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Hofmann, Doski – Trávník (85. Vecheta), Havlík – Blahút (85. Kim Sung-pin), Mihálik (73. Kalabiška), Juroška (59. Sinjavskij) – Cicilia (73. Kvasina). Trenér Svědík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články