Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Gólman Staněk se na soustředění Slavie zranil, léčit se bude týdny

Šest týdnů by měl být mimo hru brankář fotbalové reprezentace. Jindřich Staněk se totiž zranil v Portugalsku během soustředění Slavie, kam přestoupil po podzimní části sezony z Plzně. Pražané informovali o předpokládané době jeho absence na klubovém webu. 

Jindřich Staněk
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Podle Slavie měl Staněk na soustředění problémy s lýtkem, přesto v sobotu za nový klub poprvé nastoupil. Svou premiéru proti Pekingu Kuo-an ale nedochytal, v 32. minutě přepustil místo mezi třemi tyčemi Ondřeji Kolářovi.

Nyní je jisté, že 11. února v lize proti Jablonci nastoupí buď Kolář, nebo Aleš Mandous. Staňkův start je v ohrožení pro pohárové čtvrtfinále se Spartou (28. února) i následné ligové derby (3. března).

Osmifinále Evropské ligy čeká svěřence kouče Jindřicha Trpišovského 7. a 14. března. Národní tým sehraje první letošní zápasy za dva měsíce, nejprve se 22. března představí v přípravě v Norsku a o čtyři dny později přivítá Arménii.

Kromě sedmadvacetiletého gólmana má zdravotní problémy i další reprezentant Tomáš Holeš, jehož trápí svalové zranění, brzy by se však měl znovu zapojit do tréninku. Zhruba týden bude mimo hru norský záložník Conrad Wallem, jeho krajana Sheriffa Sinyana vyřadí svalové zranění asi na měsíc.

Nizozemská posila Mohamed Ihattaren se po soustředění připojil k B-týmu, s nímž bude nadále pracovat na zlepšení kondice.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články