Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

SOUHRN 7. KOLA: Sparta padla v Plzni, Jablonec konečně zvítězil. Slavia drží neporazitelnost

Plzeň si na domácím hřišti vychutnala první prohru pražské Sparty a rivala tak vystřídala na první pozici v prvoligové tabulce. Třetí je Slavia, která zdolala Slovácko 2:1. Hradečtí po Plzni přehráli i Budějovice a berou tři body za výhru 1:0. Liberec i s trenérem Lubošem Kozlem stále čeká na první výhru a uzavírá tabulku se dvěma body.

Fotbalisté Slavie se radují
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Mladá Boleslav - Olomouc 3:3

Olomouckým fotbalistům to i nadále střílí a s devatenácti góly po šesti zápasech jsou nejproduktivnějším týmem první ligy. Palebnou sílu Hanáků okusila i Mladá Boleslav, která na domácí půdě prohrávala už 1:3, ale po trefách Maška a Karafiáta v závěru základní hrací doby se Sigmou uhrála remízu 3:3.

Jablonec - Karviná 1:0

Jablonec dokázal přerušit pět zápasů trvající sérii bez ligové výhry. Domácí vítězství nad Karvinou se ale nerodilo snadno. O jedinou branku utkání se postaral v nastavení první půle Tomáš Malinský.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 3:2

V nejsledovanějším duelu kola ustáli fotbalisté Viktorie Plzeň závěrečný tlak Sparťanů a zvítězili 3:2. Letenští tak už podvanácté ze západních Čech odjíždějí poražení a stěhují se na druhé místo tabulky právě za svého dnešního soupeře.

České Budějovice - Hradec Králové 0:1

Fotbalisté Hradce Králové po překvapivé výhře nad Plzní pokračují v dobré formě. V 7. kole první ligy porazili České Budějovice 1:0. Svou druhou trefu v ročníku zapsal po krásné akci s Adamem Vlkanovou Daniel Vašulín. Hradeckým patří v tabulce aktuální osmé místo.

Pardubice - Slovan Liberec 2:2

Liberecký Slovan i nadále čeká v této sezoně na první vítězství. Děsivou bilanci se celku z Podještědí nepodařilo prolomit ani při preméře nového hlavního trenéra Luboše Kozla, a to přesto, že Severočeši vedli nad Pardubicemi po prvním poločase už 2:0. Slovan ale nadějný výsledek udržet nedokázal, jelikož pardubický Lukáš Matějka zařídil dvěma góly svému celku jeden bod za remízu 2:2. Severočeši v lize nevyhráli už 12 utkání v řadě a zůstali v tabulce poslední. Pardubičtí doma i napočtvrté v této sezoně bodovali a jsou jedenáctí.

Teplice - Baník Ostrava 1:2

Fotbalisté Teplic i po 7. kole první ligy třou bídu na dně tabulky. Na domácím hřišti po nešťastném vlastním gólu Ondřeje Mazucha ztratili nadějně rozehraný zápas s Baníkem 1:2. S pouhými třemi body za výhru proti Jablonci jsou stále předposlední, Slezané naopak potvrdili dobrý vstup do sezony a v neúplné tabulce jim patří druhé místo.

Zlín - Bohemians Praha 1905 1:3

Pražští Bohemians porazili domácí Zlín 1:3 a připisují si první venkovní výhru a celkově druhou v sezoně. První branku si po prvním poločase připsal hostující Ibrahim Keita. V druhé půli Zlínští inkasovali góly i od Martina Dostála a střídajícího Matěje Koubka. Za domácí skóroval tečovanou střelou v 68. minutě David Tkáč.

Slavia - Slovácko 2:1

Slavia neprohrála v první fotbalové lize už 52 utkání v řadě a zůstává jediným neporaženým týmem aktuální sezony. Sešívaní si tentokrát poradili se Slováckem 2:1, když se za domácí prosadili Samek s Teclem. Za hosty snižoval až v poslední minutě Vecheta.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články