Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň získala na hostování Pachlopníka ze Zbrojovky, Ondrášek si hledá angažmá

Záložník Ondřej Pachlopník se stal druhou letní posilou fotbalistů Plzně. Jednadvacetiletý mládežnický reprezentant bude v pátém týmu uplynulé prvoligové sezony rok hostovat ze Zbrojovky Brno, součástí dohody je opce na případný přestup. Ve Viktorii naopak podle všeho skončí útočník Zdeněk Ondrášek. Dvaatřicetiletý nedávný reprezentant se s týmem nezapojí do letní přípravy a má svolení hledat si nové angažmá.

Ondřej Pachlopník (vlevo)
zdroj: Viktoria Plzeň

"Tento krok je pro mě obrovskou výzvou. Viktorka je špičkový tým a čekají ji i zápasy v evropských pohárech, které jsem ještě nikdy nehrál. Je nyní na mně, abych makal naplno a porval se o místo," uvedl Pachlopník.

"Jsem velmi rád, že se podařilo dotáhnout hostování s opcí takto talentovaného hráče, jakým Ondřej Pachlopník bezesporu je. Součástí transferu je i dohoda, že bude Brno moci využít přednostně možnosti získat některé naše hráče na hostování pro nadcházející sezonu," řekl majitel a generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Pachlopník je brněnským odchovancem. V nejvyšší soutěži zasáhl za Zbrojovku v uplynulém ročníku do 31 z 34 kol a připsal si jeden gól. Jihomoravané po sezoně sestoupili do druhé ligy.

Pachlopník je ofenzivním univerzálem – nastupovat může na pozici podhrota, křídla či v útoku. Talentovaný hráč prošel mládežnickými reprezentacemi a aktuálně patří do nově se tvořícího výběru do 21 let.

Plzeňští fotbalisté, které čeká kvalifikace nové Evropské konferenční ligy, zatím v letní pauze posilují ofenzivu. Už na začátku června angažovali kolumbijského křídelníka Jhona Mosqueru.

Ondrášek přišel do Plzně vloni v září jako velmi očekávaná posila z Dallasu, po nadějném začátku angažmá se mu ale přestalo dařit a vypadl ze základní sestavy.

Nejslavnější okamžik kariéry prožil Ondrášek předloni v říjnu, kdy při debutu za národní celek rozhodl jako střídající hráč o vítězství 2:1 nad Anglií.

Nové angažmá si může hledat i plzeňský obránce Radim Řezník. Dvaatřicetiletý krajní bek, který získal s Viktorií čtyři ligové tituly, na jaře hostoval v Mladé Boleslavi. Smlouvy ve Viktorii vypršely křídelním hráčům Ubongu Ekpaiovi s Adamem Hlouškem.

Kariéru ukončil záložník Tomáš Hořava a účinkování v nejvyšší soutěži uzavřela jedna z plzeňských legend uplynulé éry bek David Limberský, který bude pokračovat v třetiligových Domažlicích.

Do přípravy Západočechů se naopak zapojí na zkoušku z druhé ligy brankář Marián Tvrdoň z Ústí nad Labem a záložník Modou N'Diaye z Táborska. Z Vyšehradu přišli mladíci Adam Alexandr a Dominik Kříž.

Z hostování se vracejí útočník Tomáš Chorý, záložníci Michal Hlavatý, Marko Alvir a Dominik Janošek a obránci Luděk Pernica se Šimonem Gabrielem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články