Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Slavia má titul, ale motivaci neztrácí. Hraje se o Evropu i o přežití

I když už mají fotbalisté Slavie titul v kapse, jsou tak rozjetí, že nikoho nenapadne, že by mohli ztratit vítězný apetit. O tom, jestli to tak opravdu je, se přesvědčí v neděli v Olomouci. Po výprasku v poháru právě od Slavie si bude chtít třetí Sparta udržet šanci na druhé místo v utkání proti Ostravě. Tonoucí Opava se zase bude chytat záchranného stébla ve Zlíně, pokud v sobotu nevyhraje – v lize definitivně končí.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský ani po zisku titulu neztrácí motivaci. "Proti Plzni (minulý týden 5:1) jsme si splnili jeden z pěti úkolů, které jsme si dali. Člověk si myslí, že je celou sezonu pod tlakem z výsledku, pak má titul a zase je tady věc s rekordem. Máme třicet kol bez porážky, zbývají čtyři zápasy," uvedl úspěšný trenér.

Ovšem kouč mistrovského celku v žádném případě nepropadá přehnanému optimismu. "Jedeme do Olomouce, venkovní zápasy jsou nevyzpytatelné. Sezona byla svým způsobem unikátní, tak by bylo dobré to dotáhnout do konce bez porážky," dodal kouč, jehož tým neprohrál v rekordních dvaačtyřiceti ligových duelech za sebou.

Spartě se cíle v sezoně smrskly na jediný – druhé místo. "Z poháru jsme vypadli, postoupilo lepší mužstvo. V lize už moc možností nemáme. My musíme vyhrávat a doufám, že se nám to v neděli podaří," řekl kouč Pavel Vrba, jenž dříve vedl i nedělního soupeře svého současného týmu.

Víkendový program 31. kola:

Sobota:

15:00: Zlín – Opava

17:00: Brno – Mladá Boleslav

            Plzeň – Příbram

19:30: Bohemians - Liberec

Neděle:

15:00: České Budějovice – Pardubice

           Karviná – Slovácko

17:00: Olomouc – Slavia

19:30: Sparta - Ostrava

Opava má před sebou těžký úkol i proto, že v nejvyšší soutěži neporazila čtrnáctý Zlín v posledních devíti zápasech. "Teoretická šance na záchranu pořád je. Jdeme zápas od zápasu, chceme to dohrát s co nejlepší kvalitou. Uděláme maximum, abychom v sobotu uhráli body. Pamatuji si první jarní zápas, který u nás Zlín hrál s velkým elánem. S jejich útočnou trojkou jsme měli problémy. Je to dobrý a organizovaný tým, má silné standardky," říká před utkáním Radoslav Kováč, kouč posledního týmu tabulky.

Pátá Plzeň touží debakl se Slavií částečně napravit v sobotu proti předposlední Příbrami, s níž v lize neprohrála už čtrnáct zápasů. "Poslední zápas se nedá zahodit do koše, chceme si ho vysvětlit, poukázat na chyby a poučit se z toho. S čistou hlavou chceme skočit do utkání s Příbramí a zvládnout ho," konstatoval asistent plzeňského kouče Marek Bakoš.

Slovácko je ve hře o evropské poháry, ale poslední dobou se mu nedaří. Prohrálo čtyři z posledních pěti kol a čtvrté místo bude hájit v neděli na hřišti dvanácté Karviné. Tým z Uherského Hradiště v posledních pěti vzájemných ligových soubojích zvítězil vždy 2:0.

I šestý Liberec by se v sobotu na stadionu Bohemians 1905 rád přiblížil pohárovým příčkám. "Klokani" ale drží deváté místo a už deset kol nepoznali porážku.

Nováček z Brna v dalším sobotním zápase hostí třináctou Mladou Boleslav a ze tří ohrožených má k záchraně v první lize nejblíž. Ale na svém stadionu čeká na vítězství už osm utkání.

Jedenácté České Budějovice v neděli doma vyzvou druhého nováčka z Pardubic, který je sedmý a pětkrát po sobě v lize bodoval.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články