Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Messi v. Lewandowski, Ter Stegen v. Neuer: Barcelona, nebo Bayern?

Velký třesk se chystá v Lisabonu. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů tu na sebe dnes večer od 21:00 narazí těžké váhy Bayern Mnichov a Barcelona. Rozjetý německý šampion v tomto ročníku elitní soutěže vyhrál všech osm zápasů, ale katalánský kolos kolem fotbalového kouzelníka Lionela Messiho má o motivaci víc, protože má poslední šanci spravit si náladu poté, co ho o španělský titul připravil Real Madrid. Kvůli koronaviru se hraje bez diváků na jeden zápas a jeho vítěz se v semifinále utká s lepším z dvojice Manchester City – Lyon.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/ZUMA/ESPA Photo Agency

Oba velkokluby mají na kontě v Champions League shodně pět triumfů a naposledy se střetly před pěti lety, kdy Barcelona vyřadila bavorský celek v semifinále po výhře 3:0 na svém stadionu a porážce 2:3 v Německu. V roce 2013 ve stejné fázi soutěže triumfoval Bayern, který Katalánce deklasoval 4:0 a 3:0.

Barceloně hrozí, že poprvé od ročníku 2007/08 nezíská v sezoně žádnou trofej. "Neřeším, kdo je považován za favorita. Bayern má opravdu dobré mužstvo ve výborné formě, ale až po pátečním zápase budeme moci říct, kdo je lepší," konstatoval barcelonský záložník Frenkie de Jong.

"Bude to těžké pro nás, ale i pro Bayern. Je to skvělý tým stejně jako my," dodal kouč Quique Setién, který může počítat i s největší hvězdou týmu Messim, jenž stihl vyléčit lehce poraněný kotník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern - Chelsea

Oba týmy minuly týden dohrávaly osmifinále poté, co po prvních utkáních byla Liga mistrů v březnu přerušena kvůli koronavirové pandemii. Bayern porazil Chelsea 4:1 a navázal na úvodní triumf 3:0 z Londýna. Barcelona po remíze 1:1 s Neapolí doma italského soupeře zdolala 3:1.

Dnešní čtvrtfinále bude soubojem kanonýrů Messiho a Roberta Lewandowského. Argentinský lídr Barcelony nastřílel v sezoně 31 soutěžních gólů, polská opora Bayernu dokonce 53 branek. Lewandowski se v Lize mistrů trefil v každém ze sedmi zápasů, do nichž nastoupil, a vede tabulku střelců s třinácti góly. Messi se zatím v tomto ročníku elitní pohárové klubové soutěže trefil jen třikrát.

"Chceme ukázat své přednosti a kvality a budeme stoprocentně koncentrovaní. Nebudeme se zaměřovat na Messiho, musíme si dávat pozor na každého hráče," uvedl trenér Bayernu Hansi Flick, jehož svěřenci chtějí prodloužit sérii 18 soutěžních vítězství.

"Barcelona možná nevyhrála španělskou ligu a určitě měli nějaké problémy, ale ve vyřazovacích zápasech se může stát cokoliv. Každá série může skončit, když máte špatný den," varoval záložník Thomas Müller.

K zajímavé konfrontaci v Lisabonu dojde i v brankách. Barcelonský Marc-André ter Stegen nastoupí proti německému krajanovi a rivalovi Manuelu Neuerovi, kterého se neúspěšně snaží sesadit z pozice reprezentační jedničky. "Německo má štěstí, že má takovou dvojici gólmanů. Ale Neuer je opravdová světová špička, Ter Stegen se na tuto úroveň pořád snaží dostat," prohlásil výkonný ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články