Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Mátožná Sparta míří do Karviné. Na nic nerezignujeme, hlásí Kotal

Po sobotních kanonádách favoritů bude 26. kolo pokračovat na třech stadionech. Sparta nezvládla středeční šlágr s Plzní (1:2) a sérii bez ligového vítězství protáhla na šest kol. O ukončení negativní bilance se pokusí v Karviné, která naopak pětkrát v řadě neprohrála a neinkasovala ani jeden gól. V dalších nedělních duelech přivítají "Klokani" nováčka z Budějovic a Teplice vyzvou Opavu. Přímý přenos utkání Bohemians 1905 - České Budějovice sledujte od 15:30 na ČT sport.

Guélor Kanga ze Sparty (vpravo) v souboji s Ondřejem Lingrem z Karviné
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparta je v tabulce i nadále devátá. Na šesté Slovácko, které v sobotu prohrálo 1:3 v Liberci, ztrácí tři body. "Porážka s Plzní nás samozřejmě mrzí, ale na nic nerezignujeme. Žádnému mužstvu se nevyhne bodová ztráta. Věřím, že se poučíme a v Karviné podáme lepší výkon," prohlásil trenér Václav Kotal.

O šlágru Plzeň - Sparta se mluvilo také v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

Ve Slezsku však jeho svěřence snadný úkol nečeká. O záchranu bojující soupeř totiž na jaře neprohrál a neinkasoval. Na vlastním hřišti vyhrál v letošním kalendářním roce všechna tři střetnutí nejvyšší soutěže při skóre 7:0. "Série bez inkasovaného gólu nás těší, nezbývá nám nic jiného než vycházet z poctivé defenzivy," uvedl karvinský kouč Juraj Jarábek.

Vzhledem k ohnisku nemoci covid-19 v Dole Darkov budou utkání v Karviné provázet přísnější bezpečnostní opatření než na ostatních českých stadionech. 

Bude se v Ďolíčku opět nadělovat?

Bohemians 1905 čeká po suverénní výhře 4:0 nad Teplicemi další domácí střetnutí, tentokrát proti osmému Dynamu České Budějovice. "Doufám, že navážeme na zápas s Teplicemi a znovu zvítězíme," řekl asistent kouče vršovického klubu Erich Brabec.

Nováček nejvyšší soutěže se v Ďolíčku bude snažit zastavit sérii nezdarů. Třikrát v řadě totiž nebodoval, naposledy prohrál s Libercem 0:1. "Scházelo nám tempo hry, bylo to hrozně pomalé a zdlouhavé. Musíme se zvednout a makat dál. Jednu chvíli jsme byli v euforii, všichni nás chválili, ale k fotbalu patří i tohle. Je třeba se otřepat a jít dál. Už se nám to v sezoně jednou podařilo," připomněl kouč Jihočechů David Horejš začátek letošního ročníku. 

Jakub Mareš se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Důležité klání bude k vidění i na Stínadlech, kde dvanácté Teplice přivítají Opavu, která po sobotním vítězství Příbrami v Olomouci klesla na poslední místo.

"Skláři" ve středu utrpěli debakl 0:4 v Ďolíčku, což těžce kousal trenér Stanislav Hejkal. "Na Bohemce to nebyl výkon hodný Teplic. Hlavně starší hráči nás musí více podržet a být oporami. Opavu musíme porazit," burcoval Hejkal.

Slezané ve středu remizovali 0:0 s Karvinou, ale vzhledem ke zmíněnému úspěchu Příbrami potřebují opět zabodovat. "Věřím, že naše výkonnost bude mít stoupající tendenci. V Teplicích musíme podat kompaktní výkon a vyvarovat se individuálních chyb, které nás například na podzim právě proti nim (0:1) stály lepší výsledek," má jasno kouč Jiří Balcárek.

Nedělní harmonogram 26. kola:

14:00 Teplice - Opava
16:00 Bohemians 1905 - České Budějovice
18:00 Karviná - Sparta Praha

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články