Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baník po dohodě snižuje platy o čtvrtinu, šetření čeká i Příbram

Po Jablonci, Mladé Boleslavi nebo Zlínu si snižují platy i v Ostravě. Hráči i všichni zaměstnanci Baníku budou dočasně pobírat o čtvrtinu menší platy. Vedení prvoligového klubu úsporným opatřením reagovalo na pandemii koronaviru. Podobnou cestou se nejspíš vydá Příbram.

"S hráči jsme prozatím domluveni na krácení mezd na tři měsíce s tím, že pak si řekneme, co dále. U ostatních zaměstnanců a poskytovatelů služeb to platí do odvolání," uvedl výkonný ředitel FC Baník Ostrava Michal Bělák.

Veškeré společné tréninkové aktivity jsou od poloviny března pozastaveny. I proto se tento krok dal podle kapitána Milana Baroše očekávat.

"Člověk nemůže nevnímat, co se děje a že problémy s financování dopadají i na fotbal. S majitelem klubu jsme o tom několikrát diskutovali. Považuju za přirozené, že v této nejednoduché situaci je na nás, na hráčích, abychom ukázali a projevili k Baníku vstřícnost a uskromnili se," řekl Baroš.

Baník po čtyřiadvaceti odehraných kolech přerušené soutěže figuruje na čtvrtém místě tabulky a má tedy šanci na účast v evropských pohárech.

Starka bude situaci řešit s hráči

Ke snižování platů podle všeho sáhnou také v Příbrami. "V nejbližších dnech se chci spojit s hráči, těmi staršími i mladšími. Chtěl bych se dohodnout s těmi, kteří mají vyšší platy, na nějaké formě snížení. U těch, kteří mají minimální příjmy a živí rodiny, by snížení mělo být menší nebo žádné. Musíme dojít k nějakému rozumnému řešení, je to velice citlivé a individuální," uvedl klubový prezident Jaroslav Starka.

"Před problémy jsem nikdy neuhýbal a tím spíš se jim musím postavit čelem v této době. Co si přeji nejvíc, aby se situace obrátila, a hlavně přestali umírat lidé. To mi dělá největší starost," dodal Starka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články