Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Věřili jsme, že Plzeň odejde fyzicky, hlásil teplický Hora. Zájem Jablonce už neřeší

Musel čekat až do šestého kola, než se v nové sezoně první ligy konečně prosadí. Když už to tam Jakubu Horovi padlo, byla z toho hned hodně důležitá trefa. Jeho gól zajistil Teplicím cennou remízu 1:1 proti Plzni. Osmadvacetiletého ofenzivního hráče kromě bodového zisku těšilo, že Severočechy tentokrát výrazně podporovali i fanoušci.

Jakub Hora
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"I během zápasu jsme cítil podporu diváků. Vůbec na nás nepískali. Druhý poločas nás hodně hnali dopředu, tleskali, fandili. Ten gól byl taková odměna a i já si konečně strašně užil, že nám fandí tribuny. Super, děkujeme," řekl Hora.

Výsledek podle něj odpovídal dění na hřišti. "Plzeň možná lepší v prvním poločase než ve druhém. Z tohohle pohledu je to zasloužené," uvedl Hora.

"V prvním poločase byla chyba to, že jsme ztráceli hodně laciné balony a nebyli jsme úplně přesní. Ve druhém poločase jsme udrželi balony a dali jsme tam více kombinace. Věřili jsme, že kolem 60. minuty jim dojdou síly, což byla jedna z taktik trenérů. Po tom, co hráli ve čtvrtek (v odvetném duelu 3. předkola Evropské ligy s Antverpami) sto dvacet minut v takovém super tempu, jsme věřili, že jim síly musí dojít a myslím si, že se to potvrdilo," doplnil Hora.

První ligové branky v sezoně se dočkal po dalekonosném centru Petra Mareše v 83. minutě. "Jak balon letěl, věděl jsem, že ho ve skluzu umím trefit a věřil jsem si na něj. Zaplaťpánbůh, že to tam spadlo," konstatoval Hora, který převzal kapitánskou pásku namísto Admira Ljevakoviče.

Na Plzni se podle něj potvrdila absence klíčového záložníka Patrika Hrošovského, který po čtvrtečním zápase zamířil do Genku. "Páťa je super kluk a dle mého nejlepší střední záložník v lize. Musí to být někde znát, protože je to kvalita sama o sobě," ocenil bývalý hráč Viktorie.

Domnívá se, že remíza s aspirantem na titul Teplice posílí. "Druhý poločas jsme si věřili na balonu a přesvědčili jsme se o tom, že ten fotbal jde hrát, když se nebudeme bát a nebudeme se schovávat. Jsme kvalitní na balonu, je to jenom o hlavě," prohlásil Hora.

Oprostil se také od nedotaženého vytouženého přestupu do Jablonce, o němž se v letní pauze hodně mluvilo. "Začal jsem ligu tady a musím tady makat. Je to o mně, když góly budu dávat, bude o mě zájem. Když je dávat nebudu nebo budu hrát špatně, tak o mě zájem nebude. Je to furt stejné, je jedno, kde hraju. I kdybych byl v Jablonci, tak ty góly dávat musím," upozornil Hora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články