Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Penaltový mág Daníček skolil bezzubou Karvinou

Po vítězném derby ve Zlíně si fotbalisté Slovácka připsali plný počet bodů také ve druhém jarním kole. Tentokrát porazili před vlastními příznivci předposlední Karvinou 2:0 zásluhou střelecké potence kapitána Vlastimila Daníčka, který dvakrát proměnil pokutový kop. Talentovaný brankář Matouš Trmal si připsal třetí čisté konto v lize za sebou. 

Dominik Janošek ze Slovácka v souboji s Jánem Krivákem z Karviné
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Slezané, kteří přijeli bez nemocného nejlepšího střelce týmu Wágnera a se sedmi cizinci v základní jedenáctce, museli čelit od začátku nátlakové hře domácího týmu, jenž se pustil do nemilosrdné ofenzivy a dostával se i do šancí.

První velkou zlikvidoval Zajícovi reflexivním vykopnutím brankář Berkovec. Ten si pořádně zachytal, ale lamentoval nad hrou svých spoluhráčů v poli. "Jestli budeme takhle hrát, tak nás sestup nemine," pověděl natvrdo po utkání.

Hostující strážce svatyně byl ústřední postavou prvního poločasu, protože právě on několikrát zamezil Slovácku ve skórování. Nejprve v 10. minutě Kalabiškovi, o pět minut později Divišovi.

Karviná se ke krátkému ofenzivnímu vzepětí dostala po necelé půlhodině hry. Kapitán Budínský zakroutil trestný kop krásně pod břevno, ale mladého brankáře Trmala nenachytal, stejně jako celou obranu po dvou nebezpečných rohových kopech.

Obrovskou šanci k prvnímu zásahu měl krátce nato domácí Hofmann, jenže po centru nedokázal míč z metru usměrnit do sítě. Slovácko se ale i tak dočkalo zaslouženého vedení. Jeho tlak vyústil ve stažení Diviše v pokutovém území a Daníček pokutový kop bezpečně proměnil. Od dalšího gólu pak zachránil Karvinou opět výtečný Berkovec po střele Kalabišky.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil a také druhá branka Slovácka padla z pokutového kopu. Hostující Smrž zbytečně složil Diviše v pokutovém území, míč si vzal opět kapitán Daníček a i podruhé chladnokrevně poslal míč za Berkovcova záda. Dva góly v jednom střetnutí zaznamenal v lize vůbec poprvé.

"Přiipravoval jsem se na Havlíka a Daníčka, nakonec to dvakrát kopl ten druhý a dvakrát mě poslal na párek," popsal Berkovec obě penalty. O té druhé hosté se sudím diskutovali, ale ani autor faulu Smrž nedokázal říct, jak to přesně bylo. "Nevím, jestli jsem hrál do balonu, nebo do hráče. Musím se na to podívat," popsal neurčitě.

Ani tento moment nevyburcoval Karvinou k vyšší ofenzivní produktivitě, domácí jí toho ani příliš nedovolili a Daníček měl i díky tomu na dosah hattrick. Z hranice vápna nicméně trefil pouze tyč.

1. FC Slovácko - MFK Karviná 2:0 (1:0)

Branky: 35. z pen. a 55. z pen. Daníček. Rozhodčí: Orel - Koval, Hock. ŽK: Kalabiška - Záhumenský, Bukata, Smrž, Faško, Dramé, Djordjevič. Diváci: 4127.

Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík (88. Franič), Daníček - Diviš, Janošek (77. Hellebrand), Kalabiška - Zajíc (69. Reinberk). Trenér: Svědík.

Karviná: Berkovec - Krivák, Rundič, Djordjevič - Moravec, Bukata, Smrž (59. Faško), Budínský, Záhumenský - Guba (46. Dramé), Ba Loua (73. Lingr). Trenér: Hrnčár.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Chtěli jsme začít aktivně, což se nám povedlo. V prvních patnácti minutách jsme si vytvořili dvě nebo tři střelecké příležitosti, bohužel jsme je nedali. Pak jsme soupeře dostali do hry nedostatečným bráněním krajního prostoru. Zase jsme ale tlak vystupňovali, což vygradovalo pokutovým kopem, který jsme proměnili. Po přestávce jsme zase neproměňovali šance, ale přišel druhý pokutový kop. Pak se hrálo od vápna k vápnu, už to z naší strany ztratilo kvalitu a spíš jsme si hlídali výsledek - ten je pro nás velice důležitý a jsme rádi, že jsme to zvládli."

Norbert Hrnčár (trenér Karviné): "Nejsme spokojeni s výsledkem. Velký rozdíl byl mezi oběma týmy v důrazu a osobních soubojích. Tam jsme tahali za kratší konec, tam jsme nestíhali. Tím pádem se domácí dostali do hry a byli nebezpečnější. Dali dva góly a vyhráli. Musíme to brát jako fakt a udělat všechno proto, aby další zápas byl pro nás vítězný. Wágner má virózu - bylo jasné od začátku týdne, že nebude hrát. Chyběl moc, zejména v soubojích, je to náš nejlepší útočník. Byli jsme málo nebezpeční kolem soupeřovy šestnáctky. A penalty? Vždy z něčeho pramení, takže jsou svým způsobem zbytečné. K faulům určitě nemuselo dojít, možná tam byla přílišná snaha našich hráčů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články