Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň si spravila chuť, ve Španělsku nadělila "bůra" Legii Varšava

Po dvou předchozích debaklech se fotbalisté Viktorie Plzeň dočkali v přípravě jednoznačného vítězství. Na soustředění ve Španělsku porazili vedoucí celek polské ligy Legii Varšava 5:1. Dva góly vstřelil Michael Krmenčík, trefili se také Jan Kopic, zimní posila Tomáš Chorý a Marek Bakoš.

Michael Krmenčík slaví gól proti Jablonci
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"To, že jsme minulé dva duely vysoko prohráli, nepodceňujeme ani nepřeceňujeme, stejně jako toto vítězství. Příprava se posouvá směrem, kterým chceme, a vysoké vítězství nad silným soupeřem je příjemné," řekl asistent trenéra Dušan Fitzel.

Západočeši vstoupili do střetnutí výborně. Úvodní tlak totiž hned dvakrát korunovali po čtvrthodině hry. Nejprve utekl po levém křídle Krmenčík a po jeho pasu skóroval Kopic. Vzápětí předvedl další individuální akci Krmenčík a tentokrát zvýšil sám. Ve 33. minutě se pak Plzeň dostala do brejku, který zužitkoval opět kanonýr Krmenčík.

Po hodině hry snížila Legia v sestavě s českým reprezentantem Adamem Hlouškem, ale krátce nato vrátil Viktorii bezpečné tříbrankové vedení Chorý a čtyři minuty před koncem zpečetil výhru Bakoš.

"Ukázali jsme, že umíme hrát i s těžkými soupeři. Legia je první v polské lize a tohle pro ně byla generálka na jaro. Zvládli jsme to perfektně," prohlásil záložník Milan Petržela.

Svěřence trenéra Pavla Vrby čekají ve Španělsku ještě dva přípravné duely, které mají tým co možná nejlépe připravit před dvojzápasem Evropské ligy s Partizanem Bělehrad i na jarní hájení prvního místa v nejvyšší soutěži. V neděli se utkají s rakouským Riedem a ve středu s čínským mužstvem Kuej-čou Cheng-feng.

"Máme ještě čtrnáct dní. Stále jsou tam nedostatky, které musíme zlepšit, i když jsme s výkonem proti Legii byli spokojeni," dodal Fitzel.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:

Plzeň - Legia Varšava 5:1 (3:0)

Branky: 17. a 33. Krmenčík, 16. Kopic, 65. Chorý, 86. Bakoš - 62. Hämäläinen.

Sestava Plzně: Kozáčik (46. Hruška) - Řezník (66. Havel), Hejda (46. Hájek), Hubník, Limberský (66. Kovařík) - Hořava (66. Ivanschitz), Hrošovský (79. Bakoš) - Petržela, Kolář (46. Čermák), Kopic (66. Zeman) - Krmenčík (46. Chorý). Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články