Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec pohodlně přejel Duklu, která opět propadla venku

Jasný triumf 3:0 nad pražskou Duklou si připsal Liberec a posunul se tak alespoň před nedělním duelem Sparty s Plzní na páté místo v lize před Letenské. Dvěma brankami se o to postaral Milan Kerbr, třetí gól přidal Martin Graiciar. Naopak Dukla potvrdila, že její forma venku je strašidelná – po pohárové blamáži v Domažlicích a výprasku v Olomouci selhala i v Liberci.

Radost libereckých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Po deseti minutách získal Liberec navrch. Potočný ve 14. minutě promáchl, vzápětí Coufala vychytal hostující brankář Rada, ale v 25. minutě už Slovan slavil. Po zákroku Preislera na Graiciar odpískal rozhodčí Matějček penaltu a Kerbr dal s přehledem svůj první gól v ligové sezoně.

Vzápětí stejný hráč trefil po centru hostujícího obránce, který stál poblíž brankové čáry. Až po půlhodině výrazněji zahrozila Dukla, ale Schranzovu dalekonosnou ránu vytáhl gólman Kolář.

Tři minuty po přestávce Liberec pojistil svůj náskok. Po centru skvěle hrajícího Kerbra přetlačil hlavou svého strážce Graiciar a vstřelil svůj třetí gól v tomto ligovém ročníku.

Dukla se nevzdala a měla dvě velké šance na snížení. Jenže Holendovo zakončení výborně zblokoval vracející se Coufal a poté střídající Koreš špatně trefil míč.

Místo snížení se prosadili potřetí Severočeši. V 76. minutě si na centr Potočného z přímého kopu naskočil Kerbr a podruhé v ligové kariéře dal dvě branky v jednom utkání. Dukle nebyl souzený ani jeden gól, Holenda totiž v závěru trefil jen tyč a Brandner mířil nad.

Slovan Liberec - Dukla Praha 3:0 (1:0)

Branky: 25. z pen. a 76. Kerbr, 48. Graiciar. Rozhodčí: Matějček - Myška, Černý. ŽK: Potočný, Vácha - Preisler, Holenda, Ostojič, Kušnír, Tetour. Diváci: 3929.

Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Kulhánek, Kerbr - Ševčík, Breite, Bosančič (79. Vácha), Hybš (84. Voltr) - Graiciar (75. Pulkrab), Potočný. Trenér: Trpišovský.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Holík (56. Koreš), Tetour - Schranz (82. Brandner), Holenda, Preisler (61. Djuranovič). Trenér: Hynek.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "První půle relativně vypadala tak, jak jsme si přáli. Kromě prvních sedmi osmi minut jsme byli hodně na míči. Chtěli jsme mít tlak, centry, tlačit se do koncovky, to se nám v prvním poločase dařilo. Měli jsme hru pod kontrolou a dali jsme branku. V druhém poločase jsme do toho 3:0 hráli velice dobře a v utkání dominovali. Paradoxně jsme kontrolu za stavu 3:0 trochu ztratili a soupeř měl spoustu brejkových situací a možností utkání zkorigovat. Jsem rád, že to bylo otevřené do posledních minut a byly šance na obou stranách. Celkově jsme rádi za výhru, protože jsme doma třikrát za sebou zaváhali. Náš výkon byl ve spoustě parametrů dobrý. Utkání vlastně rozhodly centrované míče. Kerbr hrál levého obránce a byl hodně nebezpečný dopředu. Měl spoustu náběhu, byl hodně aktivní. Hrál tak, jak bych si představoval. Po určitém stagnování, které měl v poslední době, byl dnes rozdílovým hráčem."
Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Gratuluji Liberci, protože ten měl dneska otevřenou bránu. Věděli jsme, co asi na nás bude chtít zahrát, má víceméně stejný projev, hodně variabilní v kombinaci, hraje aktivně. My jsme chtěli hrát z koncentrovanějšího bloku a na brejky. Nejprve se to dařilo, se začátkem zápasu můžeme být spokojeni, až do té přechodové fáze a finální přihrávky. Liberec pak začal mít víc ze hry a být nebezpečný. Z toho pramenila penalta, my jsme byli rozhození a Liberec vytěžil branku. Ve druhém poločase jsme chtěli víc tlačit, myslím, že přechodová fáze se nám dařila velice dobře, i když jsme brzo dostali druhý gól. Zápas jsme mohli mnohonásobně otočit. Bohužel se nám to nepodařilo. Měli jsme čtyři velké šance ve druhém poločase. To, co jsme nedali, se nám snad vrátí někdy jindy. Snad tutové šance příště proměníme." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články