Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Slavia chce konečně dát gól, Plzeň přivítá Baník. Překvapí Brno hráče Sparty?

Praha - Mistrovská Slavia se trápí v koncovce, což ji stálo i postup do Ligy mistrů. Mladá Boleslav zase po vyřazení z Evropské ligy nenaplňuje očekávání a s jediným bodem se potácí na spodku tabulky. Nedělní duel bude o to důležitější, že následovat bude reprezentační přestávka a oba celky do ní potřebují jít v co nejlepším rozpoložení. Těžký zápas čeká také lídra ligy Plzeň, která chce proti Baníku Ostrava uhájit roli jediného celku, který ještě neztratil bod. A fotbalisté Sparty jedou na Brno, které je absolutně z formy, zároveň se ale snaží zrestartovat. Přímé přenosy Slavia - Mladá Boleslav a hned poté Plzeň - Ostrava sledujte v neděli od 16:20 na ČT sport. Z obou duelů nabídne web ctsport.cz podrobné textové on-line přenosy.

Slávisté Danny a Bořil
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Slavia ve čtyřech z posledních pěti soutěžních utkání vyšla střelecky naprázdno a v osmi soutěžních zápasech této sezony dala jen pět branek, z toho tři z penalt. Zlomit se to pokusí proti Mladé Boleslavi. "Prostě nám to tam teď nepadá a fotbal se hraje na góly. Ale věřím, že se z toho rychle dostaneme. Pořád si říkáme, že to musí přijít. Že padne jeden gól a prolomíme to. Věřím, že to přijde už teď s Boleslaví," řekl záložník Tomáš Souček.

Mladá Boleslav chtěla prohánět čelo tabulky, místo toho má po čtyřech zápasech jediný bod a sedm duelů čeká na vítězství. Minulá prohra 0:3 doma s Libercem dokonce donutila vedení uložit hráčům pokuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - APOEL Nikósie

"Současný stav mužstva není o trénování, ale o myšlení hráčů. Klesli jsme téměř na samé ligové dno a musíme se co nejdříve dát dohromady, začít se rvát o každý bod a dostat se z momentální výsledkové krize třeba i proti favorizované Slavii," řekl generální sportovní manažer Dušan Uhrin mladší.

Brno jako první v sezoně odvolalo trenéra a týmu se po Svatopluku Habancovi ujali asistenti Richard Dostálek a Lukáš Přerost, který už má zkušenosti s trénováním v lize v Teplicích. Oba však čeká těžký úkol naladit poslední tým tabulky na duel se Spartou. Pražané se přitom budou snažit potvrdit zlepšující se souhru.

"Pro nás je to (odvolání trenéra v Brně) nepříjemné, protože jak se říká, nové koště dobře mete. Byl jsem se podívat na Zbrojovku v Olomouci a ten zápas jim moc nevyšel, protože za čtrnáct minut prohrávali 0:3. Jejich krize má dva jasné faktory. Pavel Zavadil byl lídr týmu, který chybí strašně, a chybí i góly od Jakuba Řezníčka," řekl asistent trenéra Sparty Radoslav Kováč.

Už je nicméně jisté, že v Brně nebude ani na lavičce záložník Martin Frýdek. Ten požádal vedení letenského klubu o možnost najít si zahraniční angažmá, údajně po rozepři s trenérem Andreou Stramaccionim. Frýdek tak nyní trénuje individuálně. (více čtěte zde)

Je nám líto, video expirovalo.
Richard Dostálek chystá Brno na Spartu

Těžký zápas čeká lídra tabulky Plzeň, která chce proti Baníku Ostrava uhájit roli jediného celku, který ještě neztratil bod. Jenže její hráči mají v nohách náročný zápas Evropské ligy na Kypru, kde sice vybojovali postup, ale ztratili hodně sil, které jim proti Baníku mohou chybět. Klíčem tak bude utkání rozhodnout co nejrychleji. Baník kvůli trestu od disciplinární komise nebude moci spoléhat na své fanoušky.

"Máme teď náročný program a teď to byl pro hráče vzhledem k podmínkám velmi náročný zápas. Takže určitě budeme hrát v jiné sestavě. Ostravu sleduji, ale už ji tolik neznám, protože je to už dlouho, co jsem tam pracoval. Baník však obrovsky respektuji a jsem rád, že mají dostatek bodů. Věřím však, že jim v Plzni další nepřibudou a všechny tři zůstanou u nás," prohlásil kouč Plzně Pavel Vrba.

Liberec se bude snažit dobré výkony se Spartou a proti Mladé Boleslavi potvrdit v Karviné, která však po třech ztrátách v řadě potřebuje zabrat. Dosavadní překvapení soutěže Olomouc vyráží na Slovácko s cílem udržet druhou příčku v tabulce. Teplice doma přivítají Jihlavu.

Jablonec sice už třikrát remizoval, ale na výhru stále čeká. Zlomit se to bude snažit doma proti Zlínu, který se zase potřebuje co nejlépe naladit na blížící se účinkování v Evropské lize.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy