Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vrba řeší lazaret. Hubník s Limberským jsou mimo, Kovařík musí dokonce na operaci

Windischgarsten (Rakousko) - Už v úterý bylo jasné, že fotbalová Plzeň bude muset řešit vážný problém. Při tréninku se totiž zranili Jan Kovařík s Alešem Matějů, před debaklem s druholigovým Fürthem (1:5) se poranil i Roman Hubník a utkání nedohráli David Limberský s Radimem Řezníkem. A nyní je už zcela jasno. Hubník a Limberský mají vážná svalová zranění, záložníka Kovaříka čeká dokonce operace kotníku. Trenér Pavel Vrba tak má nyní pořádně zamotanou hlavu.

Kovařík se zranil během jednoho z tréninků, následná vyšetření pak odhalila zlomeninu kotníku a nutnost operace. Kovařík už je na cestě do Plzně, kde se ihned podrobí zákroku, řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

V kádru budou v následujících týdnech chybět i Limberský a Hubník, kteří se zranili během přípravného duelu s Fürthem. Jejich vážná svalová poranění si vyžádají delší čas na léčení.

Klub nespecifikoval, jak dlouho budou opory mimo hru, ale předpokládá se, že chybět budou několik týdnů a nestihnou tak minimálně 3. předkolo Ligy mistrů, které se hraje už za dva týdny.

Situace je pro Plzeň o to vážnější, že jí v úvodním zápase kvalifikace Ligy mistrů bude chybět i další stoper Lukáš Hejda, který si odpyká trest za vyloučení v posledním pohárovém utkání proti Austrii Vídeň. Kvůli zranění bude scházet také brankář Matúš Kozáčik.

Matějů a Řezník mají jen drobné šrámy a brzy by se měli připojit k týmu opět do plného tréninku.

Viktorii čeká v Rakousku v sobotu další zápas proti Wolverhamptonu, o tři dny později nastoupí fotbalisté Plzně proti dalšímu anglickému celku Watfordu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Viktoria Plzeň

Hlavní zprávy

Nejčtenější články