Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Teplice, kam míří Rezek, chtějí udržet Filla. Baník má posílit Baroš

Teplice - Fotbalisté Teplic zahájili přípravu na novou sezonu i s bývalým reprezentačním záložníkem Janem Rezkem, který by měl přijít z Příbrami. Na Stínadlech se trenérovi Danielu Šmejkalovi hlásil i Martin Fillo, jenž se však netají zájmem odejít do Zlína. Teplice ovšem svou klíčovou oporu uvolnit nechtějí. Přípravu zahájily i Jablonec, Bohemains, Brno, Zlín fotbalisté Karviné a také Sigma Olomouc, která se vrací do nejvyšší soutěže, stejně jako Baník Ostrava. Tam má přijít věhlasný odchovanec Milan Baroš.

Martin Fillo
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Pětatřicetiletý Rezek se do Teplic vrací po třinácti letech, během kterých si zahrál například v Plzni, ve Spartě, Famagustě nebo i v Číně. Naposledy působil v minulé sezoně v Příbrami, se kterou sestoupil do druhé ligy. "Vzhledem k tomu, že Honza už s námi trénuje, tak věřím, že to dobře dopadne, ale ještě to není úplně uzavřené," řekl Šmejkal.

Jediným teplickým odchodem v úvodu přípravy je zatím pouze Štěpán Vachoušek, který ukončil kariéru. Právě jeho vůdčí roli by měl podle Šmejkala převzít Rezek. "Je odsud a věříme, že nám pomůže, protože i když Příbram sestoupila, tak měl dobrou sezonu," uvedl trenér. "Vyrostl jsem tady a dostal šanci poprvé si zahrát v lize. Kruh se uzavřel a já jsem nadšený, že jsem šanci vrátit se do Teplic dostal," dodal Rezek.

Šmejkal také počítá se setrváním Filla, který byl v minulém ročníku první ligy zvolen třetím nejlepším hráčem soutěže a nejlepším záložníkem. "Martin zatím zůstává. Nedostali jsme žádnou konkrétní nabídku," prohlásil teplický kouč.

Jan Rezek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Neuvažujeme, že bychom ho uvolnili, protože je to klíčový hráč," doplnil. "Mluvil jsem s trenérem, sportovním ředitelem i majitelem. Svůj názor jsem jim řekl a jak to vezmou, to už je na nich," prohlásil Fillo.

Do přípravy pátého celku uplynulého ročníku se zapojil také slovinský útočník Nermin Haljeta z NK Krško, kterého už Teplice v minulosti testovaly. "Je to středový útočník vysoké postavy, ročník 97, mladý perspektivní hráč," popsal Šmejkal. "Líbil se nám a věříme, že má potenciál, který zúročíme," přidal.

Teplice také získaly na přestup záložníka Vojtěcha Geberta, který přišel z druholigových Vítkovic. Z hostování v Sokolově se vrátil Marek Strada, podobně jako Vojtěch Novotný z Varnsdorfu a Patrik Dressler, na kterého Karviná neuplatnila opci.

Ostrava čeká na posily

Bez výrazných změn se po dovolené sešel kádr fotbalistů Ostravy, kteří se do nejvyšší soutěže vrátili po roční pauze z druhé ligy. Jediným nováčkem v kádru nového trenéra Radima Kučery je záložník Tomáš Hykel, který by se na Bazaly mohl přesunout z Frýdku-Místku. Podle Deníku Sport je na spadnutí i příchod Milana Baroše. Jeho přestup z Liberce, kde pětatřicetiletý útočník strávil minulou sezonu, zatím ale oficiálně potvrzen nebyl, i když Slovan s jeho odchodem počítá.

Novým asistentem v realizačním týmu je bývalý dlouholetý útočník i trenér Baníku Petr Samec, který v posledních sezonách vedl juniorský celek.

Baníkovci zahájili přípravu zátěžovými testy v Prostějově, první trénink je čeká v úterý. "Tam by se někdo nový mohl objevit. Dolaďujeme detaily smlouvy s jedním hráčem a na zkoušku by měli další dva, možná tři hráči přijít," řekl sportovní ředitel klubu Dušan Vrťo.

Olomouc zahájila přípravu s Obročníkem a bez kouče Jílka

Také slovenský fotbalista Michal Obročník se zapojil do úvodního tréninku prvoligového nováčka Sigmy Olomouc. První den přípravy na Hané absolvovalo 28 hráčů, kterým však nevelel hlavní kouč Václav Jílek, plnící povinnosti u reprezentační jednadvacítky na mistrovství Evropy v Polsku, ale jeho asistent Ladislav Onofrej.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomouc po postupu myslí na střed tabulky

Vedle záložníka Obročníka, který přichází na půlroční hostování s opcí z Liberce, jde do přípravy se Sigmou i několik hráčů na zkoušku: záložník Petr Javorek z Táborska, ve středu se pak k mužstvu připojí útočník Antonio Madreulis Romero z Venezuely a stoper Roberto Carlos Domínguez ze Salvadoru.

Z hostování se na Hanou vrátili záložníci Lukáš Kalvach (Táborsko), Jiří Texl (Vítkovice) a Pavel Moulis (Ústí nad Labem). V Olomouci naopak po vypršení smluv skončili Martin Šindelář, Jakub Petr a Jakub Habusta.

Ve Zlíně zatím bez posil

Až 1. července se připojí k týmu Zlína avizované posily Adnan Džafič z Táborska, Lukáš Bartošák z Liberce a Pablo Podio z Podbrezové. Zatím trénují v klubech, kde mají platné smlouvy. Jedinou novou tváří při pondělním začátku přípravy tak byl asistent trenéra Jan Kameník.

Sport
zdroj: ČT4

Už v pátek čeká Zlín v Uherském Hradišti československý Superpohár se Slovanem Bratislava. "Tento zápas nám nezapadá do přípravy. Má nešťastný termín, který se přehodil kvůli Slovanu. Nikdo nedomyslel, že mohou hrát jen fotbalisté, kteří jsou v tu dobu už našimi hráči," uvedl na setkání s novináři trenér Bohumil Páník, ale věří, že poskládá z dvanácti hráčů kvalitní tým.

Vedení Zlína jedná o příchodu dalších hráčů. "Ještě bych chtěl pět fotbalistů. Potřebujeme hlavně útočníky. Na jejich nedostatku jsme dojeli v jarní části ligy. Na Evropskou ligu potřebujeme širší a kvalitní kádr," řekl kouč vítěze domácího poháru. Ve hře je hostování útočníků Tomáše Poznara (Plzeň) a Gina van Kessela (Slavia) a příchod nigerijského záložníka Ubonga Ekpaie (Liberec). Definitivně padl přestup stopera Víta Beneše, který dal přednost Vasasu Budapešť. Kromě středního obránce shání Zlín ještě třetího brankáře.

Tým čeká soustředění v Poznani, které dal Páník přednost před plánovanou přípravou v Rakousku. V Poznani by měl Zlín změřit síly s Fulhamem a GKS Katovice.

Karviná začala i s oporami, na testech je Hlúpik

Fotbalisté Karviné odstartovali letní přípravu bez velkých ztrát v kádru. Na prvním tréninku se sešly všechny klíčové postavy loňského nováčka, ačkoliv v případě brankáře Jana Laštůvky je vysoce pravděpodobný odchod. (více čtěte zde)

Kouč Jozef Weber mezi 21 svěřenci přivítal s Laštůvkou i další opory Lukáše Budínského či Tomáše Wágnera, kteří by v klubu měli pokračovat. Na zkoušku přišel bývalý záložník Slovácka Filip Hlúpik, jenž na jaře působil v bulharské Varně.

Z jarního kádru Karviné odešli pouze členové širší sestavy - Patrik Dressler se vrátil do Teplic, Libor Holík do Slavie a smlouvy skončily Pavolu Jurčovi s Mihailem Jovanovičem.

V Jablonci se hlásili nováčci Kučera a Kodr

Fotbalisté Jablonce zahájili přípravu zatím se dvěma novými hráči. Na roční hostování s opcí přichází z Vlašimi čtyřiadvacetiletý záložník Adam Kučera, odchovanec pražské Sparty. Trenér Zdeněk Klucký bude testovat mladého stopera Marka Kodra ze Slavie.

Z hostování se vrátili stopeři Martin Kouřil s Davidem Lischkou. O šanci se popere záložník Jakub Janetzký, který po zimním přestupu do Jablonce dohrál jaro v druholigové Opavě.

Tým naopak opustil Vít Beneš, který po konci smlouvy zamířil do Vasasu Budapešť, a na odchodu do Karviné je také útočník Tomáš Wágner.

Sport
zdroj: ČT4

Jihlava začala přípravu pod novým trenérem Kopeckým

Po třítýdenní dovolené vstoupili fotbalisté Jihlavy do letní přípravy pod novým trenérem Ivanem Kopeckým, kterému se hlásilo 28 hráčů včetně nové tváře Michala Pecháčka. Pravý obránce či záložník, který naposledy působil v Příbrami, by měl přijít na hostování z italského Udine.

Dalším nováčkem je Matyáš Písačka, který je na testech z třetiligového Vyšehradu, a také Martin Nový. Ten měl ze Sparty hostovat v Jihlavě už na jaře, ale kvůli administrativnímu pochybení nemohl. Z hostování se pak vrátili Filip Vedral, Marek Opluštil, Petr Nerad a Jiří Klíma. Působení v týmu naopak ukončili Augusto Batioja a Jani Urdinov.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Jihlavy začali přípravu s novým koučem

"Také registrujeme zájem o některé naše hráče, v této chvíli si však myslím, že to není nijak akutní. Jde o Hronka a Ikauniekse. O spolupráci s nimi mám zájem. Jsou to klíčoví hráči. Vypadají slušně na balónu, jsou schopni rozhodnout zápas a takových hráčů je třeba si vážit," řekl Kopecký.

Bohemians s obráncem Hůlkou a dalším Haškem

S obráncem Lukášem Hůlkou začali přípravu na sezonu v Bohemians 1905. Hráč Mladé Booleslavi bude v pražském týmu hostovat do konce sezony. Krajního záložníka Rudolfa Reitera si "Klokani" vypůjčili na dva roky ze Sparty. Z ní přišel na zkoušku také další záložník Filip Hašek, nejmladší syn trenéra vršovického celku Martina Haška.

Dvaadvacetiletý stoper Hůlka na jaře hostoval v Hradci Králové a má na kontě 32 ligových utkání a tři branky. Kouč Hašek při svém minulém angažmá ve druholigové Vlašimi vedl Reitera, svého syna Filipa i dalšího kmenového hráče Sparty beka Tomáše Wiesnera, jenž se rovněž pokusí zaujmout v Ďolíčku na testech.

S A-týmem Bohemians se připravují i obránce Petr Rothe z juniorky a brankář Marek Kouba z dorostu. Krajní obránce Milan Havel a záložník Michal Hubínek jsou s reprezentační jednadvacítkou na mistrovství Evropy v Polsku stejně jako další trenérův syn Martin Hašek, o jehož dalším angažmá Bohemians jednají se Spartou. Kvůli plnění reprezentačních povinností má posunutou dovolenou Estonec Siim Luts.

V Bohemians naopak skončili záložník Tomáš Berger, srbský útočník Miroslav Markovič a zadák Ondřej Vrzal. Další krajní hráč Milan Nitrianský si hledá nové angažmá. Brankář Martin Berkovec se z hostování vrátil do Slavie, ale Bohemians by ho chtěli mít v mužstvu i v příští sezoně.

První zápas sehrají Bohemians v sobotu s Hradcem Králové v Benátkách nad Jizerou, pak se v úvodní fázi přípravy utkají s Vlašimí, druholigovým německým Norimberkem nebo s Pardubicemi.

Sport
zdroj: ČT4

Zbrojovka začala fyzickými testy

Dva dny fyzických testů na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity čekají na púvod přípravy fotbalisty Brna. Dnes je podstoupili mladíci, v úterý si ověří kondici zkušení hráči. První společné tréninky jsou na programu ve středu. "K testování na běhátku přibyla izokinetická dynamometrie, která zjišťuje sílu v kolenním kloubu při různých rychlostech," uvedl na klubovém webu kondiční trenér Zbrojovky Jan Cacek.

Ve středu dopoledne přijde ke slovu posilovna, odpoledne hřiště. "V týmu je pár nových tváří. Vedle posily Tomáše Pilíka jsou zařazeni i hráči z mládežnických týmů. Záleží jen na nich, zda půjde o stáž, nebo o trvalý úsek," uvedl trenér Svatopluk Habanec.

Z hostování se vrátili Jiří Floder, Pavel Halouska, Mihailo Jovanovič a Tomáš Brigant, který má s ohledem na reprezentační povinnosti delší volno. Podobně je na tom litevský reprezentant Tadas Kijanskas. "Kádr není uzavřený. Pořád jednáme, hráčů v hledáčku je více," řekl Habanec.

První přípravné utkání sehraje Zbrojovka 1. července, kdy bude v Žebětíně hostit Zlaté Moravce. Od poloviny července absolvuje týdenní herní soustředění v Kaprunu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články