Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Bečka: Nejsme nejslabší od Vrbova odchodu. Ale nebyli jsme zodpovědnější tým

Praha – Veškeré fotbalové dění v domácím prostředí přehlušila tragická smrt bývalého skvělého plzeňského obránce Františka Rajtorala. Ještě předtím, než se o smutné zprávě dozvěděla veřejnost, ale Plzeň sehrála klíčový duel v boji o titul se Spartou – a nezvládla ho. Podle nálady na tiskové konferenci se ale nezdálo, že by Viktoriáni, alespoň většina z nich, o zprávě věděli. A ve slovech trenéra Bečky tak jen převládala rozladěnost z podprůměrného výkonu na Letné.

Trenéři Zdeněk Bečka a Pavel Horváth
zdroj: ČTK

"Ztratili jsme tři body, které jsme potřebovali v boji o titul," zhodnotil na začátek lakonicky výsledek utkání plzeňský trenér Zdeněk Bečka, který na začátku dubna nahradil odvolaného Romana Pivarníka.

Boj o titul jako takový ale ze strany Plzně rozhodně není u konce. Bečka rázně odmítl názor, že by Viktoria byla v nejhorší kondici od odchodu trenéra Vrby. "Nemyslím si, že je nejslabší, proč si to myslíte? Jsme na druhém místě, na Slavii ztrácíme dva body, do konce ligy zbývá uhrát patnáct bodů. My rozhodně neskládáme zbraně," burcuje své svěřence stále čerstvý trenér.

A na utkání našel i pozitiva. "Začátek z naší strany nebyl špatný, kdybychom proměnili šanci hned v úvodu, zápas by se odvíjel jinak," mrzela Bečku neproměněná šance Michaela Krmenčíka, který šel úplně sám na Bičíka. "Potom jsme vlastní nedůsledností a podceněním některých situací zbytečně dostali Spartu na koně a dostali jsme dvě branky. I když jsme se v druhé půli trochu zlepšili, už to s výsledkem nic neudělalo."

Plzeň se směrem dopředu příliš nepředvedla, přesto si Bečka nemyslel, že šlo o nejhorší výkon za poslední roky. "Vůbec ne, ale Sparta nás předčila v bojovnosti, v důrazu a ve větší touze vyhrát utkání," mrzelo plzeňského trenéra.

Právě nedostatečné nasazení bylo podle Bečky kamenem úrazu. "Bojovnost a zarputilost a chuť vítězit by měla patřit k normálním věcem a neměli bychom se tím vůbec zabývat. Ale bohužel se tak nestalo, budeme si to muset důkladně rozebrat na videu a důrazně s některými hráči pohovořit," vytyčil si Bečka plán na příští týden.

Zdali mezi těmito hráči bude i již zmíněný Krmenčík, sice nechtěl prozradit, jeho odpověď ale leccos naznačila. "Jestli bude Michal Krmenčík mezi hráči, se kterými si chci důrazně promluvit, si nechám ještě pro sebe. I ta jména, se kterými chceme promluvit. Nevěřím tomu, že Krmenčík šanci nechtěl dát, ale takový je fotbal," prohlásil Bečka.

Spokojený však Bečka nebyl ani s výkonem Jana Kovaříka, kterého vystřídal už po prvních pětačtyřiceti minutách. "Pozdě litovat nad sestavou, tak jsme se prostě rozhodli. Kovaříka jsme vystřídali po poločase, protože s jeho výkonem jsme nebyli spokojeni, ale nejenom s ním, ale obecně výkon z naší strany v prvním poločase nebyl dobrý," popsal své pocity z úvodní půle Bečka.

Zklamaný Michael Krmenčík
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Plzeňského trenéra mrzelo, jak snadno se hráči Viktorie nechali rozčílit. "Určitě nás znervóznilo to, že jsme na začátku utkání neproměnili šanci, mohli jsme jít do vedení, potom zbytečně kluci začali být nervózní, začali se spíš ohlížet na rozhodčí. Říkali jsme jim, že utkání vyhraje klidnější a zodpovědnější mužstvo, a tím jsme dnes bohužel nebyli," zlobil se Bečka.

Zatím se také nezdá, že by místo v týmu mohla najít zimní posila Andreas Ivanschitz. "Musím přiznat, že jsme o jeho nasazení zatím nepřemýšleli, chtěli jsme hlavně zlepšit hru na stranách, což se příchodem Kopice a Pilaře zčásti podařilo, bohužel už se nám ale utkání nepodařilo zvrátit," prozradil Bečka.

Právě návrat Václava Pilaře byl pro Bečku jediným opravdu výrazným pozitivem z Letné. "Musím říct, že vzhledem k tomu, jak to utkání dopadlo, tak nasazení Pilaře bylo to nejlepší na tomto utkání," uzavřel plzeňský trenér.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články