Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

První nebezpečí číhá na plzeňského trenéra Bečku v Hradci

Hradec Králové – V Hradci Králové se na úvod 23. kola první ligy představí vedoucí Plzeň. Soutěžní premiéra na lavičce úřadujícího mistra čeká trenéra Zdeňka Bečku, který nahradil odvolaného Romana Pivarníka. Pro Západočechy je Hradec oblíbeným soupeřem, devětkrát s ním neztratili body. Naposledy odešla Plzeň poražena v ligovém utkání před dlouhými osmnácti lety. Přímý přenos vysílá ČT sport od 20:05. Ve druhém utkání před víkendem Dukla Praha hostí na Julisce Mladou Boleslav.

Zdeněk Bečka trénuje Plzeň
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Pivarník skončil po domácí remíze 2:2 s Teplicemi kvůli neuspokojivému hernímu projevu Plzně v jarní části sezony. Viktoria však díky remíze druhé Slavie se třetí Spartou (1:1) udržela v čele tabulky bodový náskok na "sešívané".

Západočeši budou v Hradci velkým favoritem. "Pro nás je to velice důležité utkání. Hradec je v domácím prostředí nepříjemný, teď je navíc povzbuzený výhrou ve Zlíně. Ale to nic nemění na tom, že my tam jedeme vyhrát. Jedeme tam jako lídr tabulky a podle toho chceme, aby se utkání vyvíjelo. Chceme se prezentovat kvalitním výkonem a být produktivnější v útoku," řekl nový plzeňský kouč Bečka.

Hradec Králové nečekaným triumfem 3:1 ve Zlíně utnul sérii sedmi kol bez vítězství a na čtrnáctém místě si vytvořil čtyřbodový náskok na předposlední Jihlavu. "I když Zlín je nahoře a má kvalitní mužstvo, Plzeň je zase o stupeň výš. Má velice kvalitní hráče, je silná v kombinaci, má kvalitu v útočné fázi. I když na druhou stranu, i oni v posledních zápasech dotahovali výsledek v posledních minutách. Takže i s nimi jde hrát," uvedl jeden z trenérů "Votroků" Bohuslav Pilný.

Předpokládané sestavy:

Hradec: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Trubač, Janoušek, Jirsák, Schwarz, Malinský - P. Černý.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela, Ivanschitz, Kovařík - Bakoš.

- Plzeň naposledy ztratila s Hradcem ligové body v únoru 1999 při domácí prohře 0:3

- Hradec naposledy doma porazil Plzeň v srpnu 1998 (3:0)

- Plzeň dala v posledních 5 ligových zápasech Hradci vždy alespoň 3 góly

- Hradec vyhrál jen 3 z posledních 16 kol

Mladé Boleslavi se nepovedl závěr podzimu a výsledkové zlepšení zatím nepřinesl ani nový kouč Martin Svědík. Středočeši z posledních 12 ligových utkání porazili jen Spartu a drží čtvrté místo o skóre před Zlínem, který se trápí podobně. "Chybí nám sebevědomí směrem dopředu a odvaha chodit jeden na jednoho. Snažíme se hrát, ale je tam hodně nepřesností. To musíme zlepšit," uvedl boleslavský brankář Luděk Vejmola.

Deváté Dukle se v druhé polovině nejvyšší soutěže zatím daří. Svěřenci Jaroslava Hynka z šesti jarních zápasů nebodovali pouze na Spartě a čtyřikrát udrželi čisté konto. Pražané ale Boleslav neporazili čtyřikrát za sebou a v říjnu ve městě automobilů prohráli 0:1. "Na podzim do utkání vstupovala Boleslav jako favorit, nyní hledají, jak se do formy z počátku sezony dostat. Záleží na naší hře a proměnění toho, co si vytvoříme," konstatoval kouč Hynek.

Dukla Praha - FK Mladá Boleslav

Předpokládané sestavy:

Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Podaný - Tetour, Hanousek, Mustedanagič - Miloševič, Holenda, Olayinka.

M. Boleslav: Vejmola - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Matějovský, Mareš - Přikryl, Železník, Nečas - Chramosta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články