Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zklamaný Šilhavý: Nezvládli jsme roli favorita, náš výkon nebyl dobrý

Praha – Velké zklamání, ale i zadostiučení po zápase cítil nejen Petr Rada, ale také Jaroslav Šilhavý. Zatímco Slavia v zápase tahala většinou za kratší konec a předvedla svůj jednoznačně nejhorší výkon od doby, co je Šilhavý u týmu, přesto dokázala z utkání vybojovat alespoň bod.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Musím se přiznat, že jsme nezvládli roli favorita, náš výkon nebyl dobrý," neskrýval hned na začátek Šilhavý. "Musíme být rádi za bod, který jsme vyválčili až v hodině dvanácté," doplnil slávistický trenér.

Jeho týmu se nedařilo prakticky nic. V rozkouskovaném a velmi nepohledném zápase slávisté jen těžko kombinovali a téměř si nebyli schopni vytvořit šanci. Šilhavý to přičítal nervozitě. "Byl jsem až překvapený, jak jsme byli nervózní ze zápasu, kdy jsme v prvním poločase snadno ztráceli míče, bylo tam málo pohybu, byli jsme daleko od sebe, souboje jsme nehráli, hráli jsme dozadu," vypočítával. "A ani v druhém poločase se to moc nezměnilo."

"Těžko říct, jestli nám vědomí, že jsme se mohli dostat na první místo, nesvazovalo nohy," přemítal slávistický kouč. "Mnozí hráli derby prvně v tomhle gardu, kdy jsme byli favorité, možná se nám to vynásobilo s motivací dostat se před Plzeň," uznal Šilhavý.

Slávistický kouč si ale nemyslel, že by na vyložené šance jeho tým byl přehrán. "Byl to těžký zápas, je to silný soupeř, na druhou stranu co se týče šancí, tak ani my, ani oni těch šancí moc neměli. Takže klasické derby, taktický boj o každý metr a my jsme byli nakonec šťastnější," poukázal Šilhavý na zisk bodu, který Slavii ponechal náskok před Spartou.

Ruslan Mingazov v objetí s Milanem Škodou
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Slavia se především nedostávala ke standardním situacím, z nichž byla neustále velmi nebezpečná. "Nedokázali jsme se k nim dostat, ale Sparta byla také výborně připravená. Od první minuty chodila do soubojů, byla v pohybu, byla u odražených míčů, což nám dělalo velké problémy, dobře kombinovali," uvědomuje si Šilhavý.

Zvlášť ho tedy mrzí, že tým nedokázal zužitkovat velkou převahu v hlavičkových soubojích. "Chtěli jsme víc, věřili jsme tomu, že tím, že Spartě vypadli stopeři, že jsme schopni ze standardek Spartu pozlobit. Bohužel se nám to nevyplnilo už i z naší pasivity, kdy jsme nekopali žádnou standardku, žádný roh, bylo tam toho minimum, z tohoto pohledu jsem zklamaný," popsal Šilhavý.

Slavii se vůbec nedařil přechod do útoku, který z její strany byl zvlášť zkraje jara natolik povedený. A už v posledních zápasech proti Teplicím či Plzni nebyly protiútoky natolik smrtící a Slavia se musela čím dál více spoléhat na standardky.

"Jdeme pořád nahoru. Zápasy s Jihlavou nebo Příbrami, tam bylo produktivity dost. Sparta má pořád ve svém středu skvělé hráče, byť se trápí se zraněními. Myslím si, že to bylo o tomhle zápase. Ty předchozí…" zamyslel se Šilhavý a pokračoval: "Nedostatky, které vidíme, vnímáme, snažíme se je vyhodnocovat, abychom byli připravení. A je to dobře, že jsou tam vidět i dnes, abychom věděli, s čím jít do evropských pohárů," vnímá problém slávistický trenér.

Kontroverzní penaltový zákrok nechával na posouzení rozhodčího. "Neviděl jsem to ještě zpomaleně, takže těžko k tomu můžu něco říkat. Ale pan rozhodčí byl blízko a neváhal, takže předpokládám, že asi byla," soudí Šilhavý.

Slávistický trenér nebyl spokojen ani s výkonem Tecla, jenž zastoupil Sýkoru, který kvůli karetnímu trestu nemohl hrát, přitom zatím na jaře za Slavii předváděl zřejmě nejlepší výkony směrem dopředu. "Celkově ten výkon byl špatný a Tecl do toho zapadl. Průměrných výkonů bylo víc. Ale samozřejmě je to jeden zápas, takže uvidíme," uzavřel Šilhavý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články