Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Škoda: Mrzí mě, že mé góly nevedou k tříbodovým úspěchům

Brno – Poslední sezony hrál ve stínu svého bratra Milana, který to dopracoval až do reprezentačního týmu. Brněnský Michal Škoda ale v letošním ligovém ročníku září. V utkání s Příbramí se opět dvakrát trefil, čímž se vyšvihl do čela tabulky ligových střelců. Na kontě má deset zásahů, ke kterým mu stačilo devět posledních utkání. V nich vyšel naprázdno pouze jednou. V bratrském duelu proti Slavií, který Brno prohrálo 1:4.

Michal Škoda
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Tahle sezona je pro mě v dosavadní kariéře nejlepší. Ale jsem zklamaný. Moje góly by měly vést k tříbodovým vítězstvím," posteskl si po utkání osmadvacetiletý Škoda, který svými podzimními trefami pomohl jen jednou k vítězství v Jablonci a pěti remízám.

"Dnes jsem věřil, že se nám podaří dotáhnout utkání k výhře. Bohužel to opět nevyšlo. Mohu za to i já. Kdybych vstřelil ve druhém poločase z vyložené šance třetí gól..." litoval brněnský kanonýr, který přesně věděl, co udělal v rozhodujícím okamžiku špatně.

"Snažil jsem se to dát z první pravačkou. Bohužel střela šla šestnáct metrů vedle," poznamenal ironicky. "Tato situace se měla řešit na dva doteky. Nejdříve si míč pustit na stehno a teprve poté vystřelit. Byl jsem zbrklý," vysvětlil.

Poslední tým tabulky zaskočil hned v úvodu zápasu Zbrojovku svou aktivitou, ze které také vytěžil vedoucí branku. Z trápení dostal Brňany v závěru poločasu dvěma góly v rozmezí sedmi minut právě Škoda.

Příbram se ve druhém poločase snažila výsledek zvrátit. Tlačila se dopředu. "Ale vyložené šance si nevytvořila. Měli jeden roh, z něj dali gól. My jsme si tuto standardní situaci opět nepohlídali," rozebral Škoda kritický okamžik. Právě bránění standardních situací patří ke slabinám Brňanů v podzimní část první ligy.

"Už jsme si v posledních dvou kolech mysleli, že jsme se z této krize dostali. A dnes jsme zase dostali takový gól. Proto nemůžeme vyhrát," míní brněnský kanonýr, který viděl příčinu dnešního nezdaru i v poněkud pasivní hře ve druhém poločase.

"Na to, že jsme měli jednobrankový náskok, jsme si moc příležitostí nevytvořili. Jedna za poločas je málo. Domácí bodová ztráta bolí. A jen remizovat s posledním týmem tabulky pro nás znamená komplikaci. Musíme začít opět pracovat a ztracené body dohnat v posledních dvou podzimních kolech," prohlásil Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články