Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Šilhavý si vítěznou premiéru se Slavií neužil, sešívaní ztratili body v Teplicích

Teplice – Výměna trenéra Slavii okamžitý výsledkový efekt nepřinesla. Sešívaní pod novým koučem Jaroslavem Šilhavým v Teplicích otočili díky střídajícím Mešanovičovi a Mihalíkovi z 0:1 na 2:1. Pohotovou patičkou v závěru se však prosadil David Vaněček, který ještě v samotném závěru zahodil velkou šanci. Teplice tak proti Slavii vybojovaly bod za remízu 2:2.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Na premiéru trenéra Šilhavého bylo zvědavých tolik slávistických fanoušků, že jim nestačil ani základní sektor pro příznivce hostí a pořadatelé je museli pustit i do vedlejšího. Šilhavý jim ale moc novinek v sestavě nepředvedl – krom změn vynucených zraněními obměnil jen post brankáře, kde Berkovce v brance nahradil Pavlenka.

Několikasethlavý kotel Slavie hosty hnal od začátku dopředu a po úvodní rozpačité desetiminutovce se dočkal i dvou velkých šancí. U obou byl Škoda – nejdřív se hlavou položil do centru z levé strany a trefil tyč, pak si zase naběhl na malé vápno na zpětnou přihrávku od Van Kessela a těsně přestřelil. Tato převaha trvala jen pár minut, protože domácí rychle utěsnili střed hřiště a začali sami hrozit.

A po několika šancích přišel i gól. Vondrášek potáhl míč středem až před vápno a vystřelil, jenže stínující stoper Bílek míč tečoval do protipohybu brankáře Pavlenky.

Po pauze Slavia směrem dopředu přidala a začala mít mírnou převahu, jenže dlouho to svědčilo spíš domácím. Ve 47. minutě po centru Nivalda pálil na zadní tyči Vaněček, ovšem jen do boční sítě, v 66. minutě zase Vaněčkovu ránu po závaru srazili obránci do boční sítě.

Až příchod Mešanoviče za Van Kessela ofenzivu Vršovických trochu rozhýbal a nakonec přinesl i vyrovnání. Hušbauer se v 73. minutě uvolnil před vápnem a rozehrál do pravé strany na Mihalíka, jehož přízemní centr usměrnil k tyči právě Mešanovič.

Střed zálohy Teplic začínal mít viditelné problémy s pohybem a Slavia se začínala prosazovat i ve vápně. V 84. minutě Barák pár sekund po příchodu na hřiště nacentroval na zadní tyč, kde zblízka napálil míč do sítě Mihalík.

Slavia už předtím nechávala spoustu prostoru k rychlým brejkům domácích a zvládala je jen se štěstím a i vydřené vedení dokázala bránit jen tři minuty. V 88. minutě vypálil před vápnem Krob a na hraně ofsajdu stojící Vaněček míč nasměroval opět do protipohybu Pavlenky.

FK Teplice – Slavia Praha 2:2 (1:0)

Branky: 43. Vondrášek, 88. Vaněček - 73. Mešanovič, 84. Mihalík. Rozhodčí: Královec - Moláček, Antoníček. ŽK: Krob, Vachoušek - Van Kessel. Diváci: 7113.

Teplice: Grigar - Vondrášek (84. Potočný), Lüftner, Jeřábek, Krob - Hora, Ljevakovič, Kučera, Fillo (90.+2 Kodeš), Nivaldo (79. Vachoušek) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Ngadjui, Zmrhal - Van Kessel (64. Mešanovič), Hušbauer (84. Barák), Mingazov (46. Mihalík) - Škoda. Trenér: Šilhavý. 

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Viděli jsme zajímavé utkání hlavně pro diváky. Prvních deset minut bylo opatrných, pak si to ale sedlo. Slavie si vypracovala pár šancí, ale od 25. minuty jsme začali hrát dobře my a dali jsme gól. Ve druhé půli byla lepší Slavie, ale nám vycházely brejky, měli jsme to pojistit. Slavii vyšla výborně střídání, otočila zápas, ale nám k vyrovnání pomohla vůle. Oba týmy měly příležitosti, taková remíza je spravedlivá. Sestavu Slavie jsme i přes změnu trenéra trefili, jen jsme nečekali, že bude chybět Švento. Vaněček je hodně platný hráč pro tým, dělá obrovskou spoustu práce. Dneska byl hodně platný, škoda jen, že mu tam toho nepadlo víc."
Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Musím vzdát kompliment Teplicím, rozjely tu ligu výborně, porazily mě už na Dukle. Musíme ten bod brát s pokorou, ten zápas měl takové sinusoidy, na začátku jsme měli dvě tři tutové šance, pak zase domácí převzali iniciativu a byli protivní tím svým fotbalem nahoru dolů a dali gól. Po poločase jsme trochu přeskupili hru, vyplatilo se to, ale stejně jsme dostali takový smolný gól. Ale šancí měli mnohem víc, proto to opravdu musíme brát s pokorou. Že už jsem jim jednou v sezoně čelil, až taková výhoda nebyla. Věděli jsme co a jak, třeba pohlídat jejich signály. Ale když je tým prostě v něčem silný, moc vám to nepomůže, stejně to musíte ubránit. Nebylo to z naší strany tak kompaktní, jak mohlo být, hra byla hodně rozházená. Ale hráči pracují v tréninku tak, že věřím, že to půjde nahoru. Když takhle střídání dopadnou, je to samozřejmě pěkné, ale všichni ti hráči patří do kádru, takže to by takhle být i mělo." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články