Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zlín se zachránil v lize, Liberec se posunul před Boleslav

Liberec - Zlín zažil po skvělém podzimu tristní jaro, přesto má už v předposledním kole jisté, že si zahraje ligu i příští rok. Po porážkách Příbrami a Olomouce už totiž nemůže sestoupit. Na třetí místo se zase znovu posunul Liberec, který se Zlínem dvakrát prohrával a dvacet minut před koncem přišel o vedení, nakonec ale nad Ševci zvítězil 4:3 a posunul se na třetí místo v tabulce.

Liberecký Marek Bakoš se raduje ze vstřeleného gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Zlínu výborně vyšel začátek a hned z první akce otevřel skóre. Protiútok Koreše s Jordanem v páté minutě zakončil přízemní střelou kapitán Poznar. Slovan zvýšil aktivitu a vyrovnal. Po centru Coufala ještě Vůch mířil vedle, ale ve 25. minutě už Severočeši uspěli. Pulkrab na levé straně převzal míč, obešel tři obránce a zakončil přesně k tyči.

Hosté však za čtyři minuty opět nachytali libereckou obranu. Korešova střela se od tyčky odrazila k volnému Jordanovi a chorvatský útočník snadno trefil odkrytou branku. Liberečtí v defenzivě tápali a nabízeli soupeři další slibné šance. V té největší Jordana vychytal Koubek.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. S pokusy Shaly a Breiteho si poradil Holý, ale po hodině hry zlínský brankář inkasoval. Překonal ho podruhé v zápase Pulkrab, jenž hlavičkoval po centru Bartošáka. V 68. minutě se Zlín potřetí ujal vedení, když Hubáčkovu přihrávku využil Vukadinovič. Liberec však znovu odpověděl. Vůchovu dělovku vytáhl Holý na roh, z něhož čtvrt hodiny před koncem vyrovnal ranou pod břevno Hovorka.

Zlín si nakonec ze severu Čech neodvezl ani bod, protože v 80. minutě Hovorka z dalšího rohu tentokrát hlavou dokonal obrat Slovanu. Tomu k udržení bronzové pozice stačí v sobotu v Mladé Boleslavi remíza. 

Slovan Liberec - Fastav Zlín 4:3 (1:2)

Branky: 24. a 61. Pulkrab, 75. a 80. Hovorka - 5. Poznar, 29. Jordan, 68. Vukadinovič. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Pospíšil. ŽK: Shala, Obročník - Hájek. Diváci: 4669.

Liberec: Koubek - Coufal, Pokorný, Hovorka, Bartošák - Folprecht (74. Obročník), Breite - Pulkrab (77. Rabušic), Shala (68. Machuča), Vůch - Bakoš. Trenér: Trpišovský.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Vukadinovič, Janíček, Holík (81. Fantiš), Koreš (84. Bartolomeu) - Poznar, Jordan (59. Matejov). Trenér: Páník. 

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Asi tady nezažijeme normální zápas. Pro diváky super, dali jsme čtyři góly. Dvakrát jsme otáčeli, což svědčí o charakteru mužstva, že je dobře složené. Dokážeme to nějakou vůlí, nasazením, bojovností a takovou touhou po vítězství zlomit. Dneska jsme to jenom odbojovali a míče v podstatě dotlačili do branky. Obrovsky nám chyběla kvalita v defenzivě i v kombinaci. Zlín dal nejenom tři góly, ale měl další čtyři příležitosti. Jsem strašně rád, jak jsme to dnes zvládli a vybojovali si, že v posledním utkání (v Mladé Boleslavi) o něco hrajeme. Navíc jsme si vytvořili lepší výchozí pozici."
Bohumil Páník (trenér Zlína): "Abychom tady uspěli, potřebovali jsme v prvním poločase odskočit aspoň o dvě branky, aby to měl Liberec horší. Domácí byli důrazní a agresivní v pokutovém území, a to rozhodlo o výsledku. My jsme hrozně špatně bránili standardní situace. Naše mužstvo potřebuje přidat v agresivitě. Jsme nováčci, kteří se učí ligu hrát. Zkušenosti má Liberec daleko větší, včetně pohárů, a dokažou to v utkání uplatnit. My se s ligou seznamujeme a doufám, že v příští sezoně budeme zkušenější a budeme klást větší odpor. Jsem rád, že jsme se zachránili, protože to není v české lize lehké." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články