Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Boleslav potřebuje doma zvítězit, čeká ji ale rozjetý Zlín

Mladá Boleslav - Fotbalisté Zlína se v předehrávce 5. kola pokusí potvrdit vydařený vstup do sezony i na hřišti favorizované Mladé Boleslavi. Ta z dosavadních čtyř utkání vyhrála jediné, a tak nutně potřebuje doma bodovat naplno. Naopak nováček ze Zlína je se třemi výhrami hlavním překvapením sezony a do Boleslavi může jet s klidnou hlavou. Přímý přenos utkání sledujte od 20:05 na ČT sport.

Boleslavi se vstup do sezony nepovedl podle představ: vypadla z Evropské ligy, prohrála v Liberci i doma se Spartou a v Ostravě jen remizovala. Jedinou výhru si tak připsala proti Brnu. Navíc s deseti góly má nejhorší obranu v soutěži. "Po domácí ztrátě se Spartou musíme ve druhém domácím utkání během jednoho týdne určitě naplno bodovat. Každý jiný výsledek než výhra by byl neúspěchem," prohlásil trenér Karel Jarolím.

Naopak Zlín nemá s obranou potíže a znovu se bude spoléhat na pevnou defenzivu v čele s brankářem Tomášem Holým, který v první lize ve třech zápasech ještě neinkasoval. Všechny tři góly dostal Zlín proti Spartě, když Holý chyběl. Trenér Bohumil Páník však nehodlá se svými svěřenci jen bránit. "Cesta k případnému úspěchu vede přes aktivní hru, kterou je potřeba potvrdit i gólově," upozornil zlínský kouč.

"Čeká nás velice těžký duel. Mladá Boleslav po remíze v Ostravě a domácí prohře se Spartou potřebuje bodovat. Soupeř má ambiciózní a nesmírně kvalitní kádr, který disponuje velkou ofenzivní silou jak postupným útokem, tak i rychlými brejky. Očekávám, že po výrazném posílení a zapadnutí nových posil se herně boleslavská hra výrazně zvedne," dodal Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články