Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bude to parádní, útočný fotbal, věří plzeňský Procházka

Praha - Plzeňská Viktorka půjde do jarního šlágru na Spartě s náskokem tří bodů a vědomím výhry 2:0 v podzimním vzájemném duelu. Obránce Václav Procházka s tím ale kalkulovat nehodlá. Západočeši podle něj na Letné nebudou ustupovat od své útočné hry, chtějí předvést stejný výkon jako v listopadu. Čeká proto parádní, ofenzivní podívanou.

Václav Procházka
zdroj: ČT sport

"Jsme rádi, že jsme první zápas uhráli, ale že bychom v tom viděli nějakou výhodu a šli do toho s tím, že jsme ten první zápas vyhráli 2:0, to by bylo asi špatně," řekl Procházka s tím, že on i jeho spoluhráči půjdou do zápasu s jasným ofenzivním cílem. "Chceme hrát stejně aktivně jako na podzim a na Spartě vyhrát," dodal reprezentační obránce.

Přestože v posledních pěti vzájemných ligových zápasech padlo jen pět branek, Procházka vzhledem k situaci v tabulce nepředpokládá opatrný duel. "Sparta musí hrát, my samozřejmě nebudeme spoléhat na podzimní zápas. Myslím, že to bude mít náboj a kvalitu," uvedl Procházka.

Případná výhra by Plzni téměř jistě vynesla titul, protože ve zbylých třech kolech by jí pak stačily tři body. "Rozhodnout se ještě nedá, to víme všichni. Ale určitě by to byl velký krok," řekl Procházka. "Každý bod, který bychom uhráli, by hrál pro nás," doplnil.

V sobotu ho čekají souboje s nejlepším střelcem první ligy Davidem Lafatou. "Všichni známe jeho přednosti, my stopeři se s ním potkáváme často. Musíme si na něj dávat extra pozor a hlavně ve vápně mu nedat ani půl metru prostoru. Dokáže si najít každý centr, takže u něj musíme být co nejblíž a trochu předvídat, kam se míč může odrazit," řekl Procházka.

Je nám líto, video expirovalo.
Nečekanou zbraní Plzně proti Spartě může být i Jan Kovařík
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články