Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Berkovec si přeje nulu, Kadlec ho chce potrápit

Praha - Slávistický brankář Martin Berkovec se chystá na své druhé velké derby proti Spartě v životě. V tom prvním si před třemi lety výborným výkonem udělal jméno a přispěl k remíze 1:1. Bodovat chce i v sobotu na Letné a rád by konečně udržel nulu. Přání mu však hodlá překazit útočník Sparty Václav Kadlec. 

Václav Kadlec a Martin Berkovec
zdroj: ČT24 / ČTK

"Strašně moc se těším, je to moje druhé derby, první skončilo remízou. Vzpomínám na to strašně rád, a i když to byla jen remíza, musím říct, že se mi to povedlo. Dá se říct, že to byl takový odraz," řekl Berkovec. Proti Spartě poté chytal ještě dvakrát za Bohemians 1905 a pokaždé prohrál 1:2.

Berkovec se po vleklém zranění vrátil do slávistické branky teprve před třemi koly, ani jednou zatím nevychytal čisté konto. Červenobílí navíc čekají na výhru už pět ligových zápasů, zatímco Sparta z posledních devíti kol uhrála sedm vítězství a dvě remízy. "Sparta je favoritem, musí vyhrát, ale my tam chceme také něco udělat. Jedeme tam bodovat," řekl Berkovec.

Na Berkovcově výkonu bude hodně záležet, Slavia se totiž bude muset nejspíš obejít bez několika hráčů základní sestavy, především v obraně. "Doufám, že budeme hrát víc dopředu," řekl Berkovec, jenž je připraven na to, že v případě absencí zkušených stoperů bude muset obranu hodně dirigovat. "Něco už jsem odchytal, člověk si víc věří," doplnil.

Václav Kadlec považuje derby pražských "S" za nejprestižnější zápas v lize. "U Plzně je to umocněné tím, že se hraje o první flek, ale derby je asi pořád nejvíc," konstatoval reprezentační útočník.

Kadlec se i přes podzimní malé herní vytížení ve Frankfurtu stal ve Spartě klíčovým hráčem ofenzivy. V šesti ligových zápasech si připsal čtyři góly a jednu asistenci. "Ještě je hodně co zlepšovat. Ale z osobního hlediska to zatím hodnotím kladně," řekl Kadlec a zdůraznil, že mužstvo Vítězslava Lavičky nestojí jen na něm. "Máme teď v týmu šest reprezentantů. Je nás tam víc, kteří to dokážou vzít na sebe a zápas rozhodnout."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články