Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Cipra čeká premiéra v Dynamu, Liberec chce ukončit sérii bez výhry

Praha – Sobotní program 19. kola první fotbalové ligy nabídne obnovenou premiéru trenéra Františka Cipra na lavičce Českých Budějovic v duelu na hřišti Mladé Boleslavi. Předposlední Liberec se doma s Teplicemi bude snažit ukončit sérii šesti zápasů bez vítězství a přiblížit se nesestupovým příčkám. Utkání Liberec - Teplice můžete sledovat od 20:15 v přímém přenosu na ČT sport nebo v textovém on-line přenosu na našem webu.

"Budeme muset hrát jinak než před dvěma týdny proti Slavii, kdy jsme byli myšlenkami jen dopředu a zapomněli jsme na to základní, tedy že nesmíme dostat branky, abychom mohli vyhrát. Naše situace je složitá, hrajeme jasně o záchranu a tato utkání se hrají jinak. O záchranu se hraje nasazením a bojovností, jen fotbalovým umem to nelze," připomněl trenér Slovanu Jiří Kotrba.

Na dvě jarní výhry se pokusí navázat třetí Jablonec a udržet se tak v kontaktu s Plzní a Spartou. V cestě mu stojí Jihlava, která chce napravit nepovedené utkání se Slováckem. "Naše vystoupení v minulém kole bylo velmi špatné. Celý týden jsme pracovali na tom, abychom proti Jablonci podali diametrálně odlišný výkon, kterým se chceme fanouškům omluvit," řekl trenér Luděk Klusáček.

V Mladé Boleslavi se odehraje duel dvou celků, kterým nevyšel vstup do jara. Domácí získali ve dvou zápasech jediný bod a jejich čtvrtá příčka je v ohrožení. České Budějovice pak po dvou porážkách dokonce vyměnily trenéra a týmu se ujal zkušený Cipro. "Boleslav má vysoké ambice a na naše poměry silné mužstvo. Navíc bude chtít napravit předchozí zaváhání. Určitě tam nejedeme prohrát, to v žádném případě, protože abychom se zachránili, musíme udělat i něco venku," řekl Cipro.

Poslední Hradec Králové se představí na hřišti Slovácka a věří, že se mu podaří zastavit domácího kanonýra Libora Doška. "Pokud se chceme zachránit, musíme někde vyhrát a chceme se o to pokusit v tom nejbližším možném zápase. Soupeř má Doška, což je specifický hráč, který má dva metry. My věříme našim stoperům a máme ještě jednu taktickou variantu - aby do něj balón jednoduše nešel dávat," naznačil taktiku trenér Bohuslav Pilný. Bude přitom spoléhat také na dvoumetrového stopera Adriana Rolka.

Příbram se pokusí vůbec poprvé ve své historii vstřelit gól na hřišti Bohemians, když v předchozích 720 minutách v Ďolíčku vždy vyšla naprázdno. Případnou výhrou už by se výrazně přiblížila záchraně, tři body však nutně potřebují i domácí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články