Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Šéf Budějovic Poborský: Začátek ligy bude těžký, každý bod cenný

České Budějovice - České Budějovice vstoupí do ligové sezony s cílem vyhnout se záchranářským starostem. Vítěz minulého ročníku druhé ligy bude ve čtyřech z prvních pěti kol čelit pohárovým aspirantům, přesto věří, že co nejdříve získá klid a bude se pohybovat ve středu tabulky. Nakonec se mu povedlo udržet klíčového hráče, slovenského obránce Jaroslava Machovce.

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovice chtějí zažít klidnou sezonu a udržet ligu

"První tři kola máme velice těžká, hrajeme s pohárovými mužstvy. Každý bodík, který urveme, bude velmi cenný. Může nám trochu pomoci pohárová účast těch mužstev, může je rozhodit, přibrzdit, ale může je i nakopnout," řekl šéf Dynama Karel Poborský.

České Budějovice se na jaře vrátily do ligy díky sérii deseti výher z posledních jedenácti kol, kterou podtrhly vítězstvím 6:0 v rozhodujícím duelu o postup na hřišti Táborska. "Musíme si euforii z druhé ligy přenést do začátku ligy. Výhodou by pro nás mohlo být, že na nás nebude takový tlak, můžeme jen překvapit," podotkl kapitán Ondřej Herzán.

Šéf Dynama Karel Poborský: "Potřebujeme odstartovat tak, aby se kluci co nejdřív zklidnili a získali jistotu, že do ligy patří. Když mužstvo naváže na to, kde skončilo ve druhé lize, věřím, že v lize má své místo. Že bychom měli hrát někde prostředek tabulky."

Jihočeskému klubu se povedlo udržet klíčového obránce Machovce, který dal na jaře devět branek. Z jeho odchodu do Slavie nakonec sešlo. Machovce ovšem v současné chvíli trápí zdravotní problémy. V Dynamu zůstal i klíčový stoper Roman Lengyel, který pokračuje v kariéře. Naopak Simon Deli z Pobřeží slonoviny se vrátil po hostování do Sparty a momentálně je na testech v zahraničí.

Z posil Jihočeši získali brankáře Tomáše Fryštáka, slovenského obránce Mateje Podstavka, navrátilce Jiřího Kladrubského, útočníka Michala Škodu a záložníka Jakuba Horu. "Do neděle bychom chtěli mít v týmu ještě jednoho hráče do základní sestavy," řekl Vozábal. České Budějovice odstartují do ligy v neděli proti Liberci a věří, že předvedou lepší výkon než v generálce proti německému třetiligovému Řeznu (1:3).

Klub se snaží přilákat více fanoušků a oproti druhé lize překvapivě zlevnil vstupné. Rozpočet Dynama je přibližně stejný jako o soutěž níž. Jelikož klub v březnu příštího roku oslaví 110 let existence, rozhodl se změnit logo a dresy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články