Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

O sestupujících se nerozhodlo, Liberec vybojoval Evropskou ligu

Praha – Fotbalisté Slovanu Liberec si výhrou 1:0 v Praze nad Duklou pojistili čtvrté místo, zajišťující účast v Evropské lize. Mistrovská Sparta vítězstvím 4:0 v Mladé Boleslavi vyrovnala vlastní bodový rekord z roku 2000 a k 76 bodům může za týden ještě nějaký přidat. Otázku sestupujících zodpoví až poslední kolo, před ním jsou na tom nejhůř Znojmo a Olomouc, ale v ohrožení zůstávají i Bohemians a Slavia.

Ilustrační foto

Sparta potvrdila svou ligovou suverenitu i na hřišti třetí Mladé Boleslavi, která dosud na jaře doma jen vyhrávala. K vysoké výhře hostům pomohl v prvním poločase vlastní gól. Po změně stran se pak už poosmnácté v tomto ročníku trefil nejlepší ligový střelec Hušbauer a výhru ještě zvýraznili Přikryl a střídající Bednář.

Liberečtí fotbalisté si znovu zahrají Evropskou ligu, v níž se jim v této sezoně tak dařilo. Čtvrtou příčku si zajistili v předstihu výhrou 1:0 na Julisce gólem Pavelky. Pražané prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, přestože hosté dohrávali závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Ghaňana Sackeyho.

Teplice naopak šanci na návrat do pohárové Evropy definitivně pohřbily bezbrankovou remízou s Baníkem Ostrava. Na Stínadlech jim nepomohla ani penalta, kterou zahodil Litsingi, ani patnáctiminutová přesilovka po vyloučení Kaši. Hosté tak získali poslední bod potřebný k záchraně.

Z pásma ohrožení unikla i Příbram, přestože v Jihlavě utrpěla debakl 0:3. Domácí potvrdili velmi dobrou jarní formu díky střelám Harby, Karlíka a Masopusta a usadili se v horní polovině tabulky. Hosté sice mohou být ještě dostiženi předposlední Sigmou Olomouc, ale s ní mají lepší vzájemnou bilanci.

Radost fotbalistů Bohemians
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Sigma v existenčním duelu zdolala nováčka ze Znojma 2:0 a ukončila černou sérii pěti zápasů bez vítězství. Postarali se o to Depetris s Chorým, jejichž branky srazily Znojmo na dno tabulky. Z něj se odlepili Bohemians díky výhře v Jablonci 2:1. Severočeši sice vedli po trefě Čížka, ale po pauze nejprve srovnal Rada a stejný hráč v nastavení otočil skóre.

Klokani tak poskočili na čtrnáctou příčku, ale od patnácté Olomouce je dělí jen bod a navíc s ním mají horší bilanci. Vyhráno ještě nemá ani Slavia, která je před posledním kolem dva body nad pásmem sestupu. V duelu se Slováckem sice po brance Gecova sahala po vítězství, které by jí dalo jistotu, ale pět minut před koncem Trousil vyrovnal a udržel příznivce červenobílých v napětí až do ligového finále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články