Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Klokani chtějí v dohrávce proti Zbrojovce napravit debakl z Plzně

Brno - Fotbalisté Bohemians Praha 1905 se v pondělní dohrávce 2. kola Gambrinus ligy na hřišti Zbrojovky Brno pokusí napravit dojem z úvodního kola, ve kterém v Plzni prohráli 0:5. Po trpkém návratu do nejvyšší soutěže věří, že zabojují a zvednou si sebevědomí před dalším kolem, kdy se představí před vlastními fanoušky v Ďolíčku. Brno však hodlá navázat na vydařený výkon z Jablonce, kde uhrálo bezbrankovou remízu, a nemíní dát nováčkovi ani bod.

Josef Jindřišek z Bohemians 1905 (vpravo) a Marián Čišovský z Plzně
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Bod z Jablonce je dobrý, ale doceníme ho jen v případě, že získáme nyní tři proti Bohemce," prohlásil trenér Ludevít Grmela. "Chceme naplno bodovat, mužstvo je v dobrém rozpoložení. Věří si na každého soupeře, což je pro nás velmi důležité," dodal.

Brněnského kouče může těšit zejména to, že proti favorizovanému Jablonci se jeho svěřencům povedlo udržet čisté konto. Potvrdili, že přes léto zapracovali na defenzivě. V minulé sezoně mělo Brno nejhorší obranu v celé soutěži s 53 inkasovanými góly. Na druhou stranu ale doma nevstřelilo gól z posledních 18 zápasů jen Slavii.

Nyní se brněnskou ofenzivu pokusí utlumit další vršovický celek. Klokani mají o motivaci více, protože chtějí dokázat, že za porážku 0:5 v Plzni mohla síla obhájce titulu.

"Jsem přesvědčen, že se popereme o lepší výsledek. Pracujeme na větším sebevědomí a věřím klukům, že to v sobě najdou a že první ustrašený výkon byl opravdu zapříčiněn specifiky zápasu v Plzni," řekl trenér Jozef Weber.

K dispozici už bude mít zkušeného Radka Šírla, který přišel na hostování z Plzně. Chybět by neměl ani kapitán Josef Jindřišek, který se proti Plzni zranil, ale už je v plném tréninku. Naopak Brno bude postrádat pravého beka Tomáše Janotku, který byl prvním vyloučeným hráčem nového ročníku.

"Bude nám chybět, je to zkušený hráč, hodně komunikuje, organizuje si hráče kolem sebe. Ale neberu to tak, že když bude muset nastoupit někdo jiný, bude to oslabení. Náš tým se zkvalitnil ve všech směrech," uvedl trenér Grmela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články