Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brankář Blažek se vrátí na Letnou

Praha – Dvě předehrávky, dva souboje o pohárovou Evropu, dva zápasy v Praze. Druhá Sparta hostí v předehrávce 25. kola od 20:15 hodin devátou Vysočinu Jihlavu, a hodlá-li s Plzní dále bojovat o titul, nezbývá jí než bodovat. Šestá Dukla se popasuje v přímém souboji se čtvrtou Sigmou Olomouc o postup na pozice pro Evropskou ligu.

Jaromír Blažek
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Spartě se v letošní sezoně proti nováčkovi příliš nedaří, všechny tři vzájemné zápasy, z toho dva v Poháru České pošty, skončily 1:1. "Víme, co nás čeká, houževnatý soupeř, který nás umí potrápit dobrou organizací hry a nebezpečnými brejky," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička a s ohledem na stíhací souboj s Plzní doplnil: "Každý zápas je teď pro nás klíčový. Po každém kole se spekuluje, jaký je rozdíl mezi námi a Plzní. Proto potřebujeme bodovat naplno. Víme, o co hrajeme, a nechceme dopustit překvapení."

Jihlava má úlohu ztíženou tím, že v úterý hrála odložený zápas s Baníkem Ostrava, kterému podlehla 0:1. "Na Letné chceme napravit herní dojem z výkonu na Baníku. I na Spartě hodláme učinit další krůček ke kýžené záchraně," poznamenal trenér František Komňacký. Jihlava má na sestupové příčky náskok osmi bodů. Pro fanoušky je pozvánkou i návrat jihlavského brankáře Jaromíra Blažka na Letnou, kde strávil velkou část kariéry. "V minulosti toho pro Spartu hodně odvedl a fanoušci by mu měli vzdát hold. Zaslouží si to," uvedl na adresu gólmana Lavička.

Na Julisce se hraje o možnost zařadit se do boje o třetí příčku znamenající postup do pohárové Evropy. Domácí ztrácejí ze šestého místa čtyři body na třetí Jablonec, Olomouc, která šest soutěžních zápasů za sebou nevyhrála, je čtvrtá s náskokem tří bodů právě na Duklu.

"Hra Dukly nám sedí, jelikož se prezentuje fotbalovým projevem. Ale musíme být aktivní a kompaktní, protože Dukla je momentálně sebevědomá, dobře kombinuje, a musíme si dát pozor, aby nás nepotrestala za to, že budeme hodně roztažení," pravil trenér Sigmy Roman Pivarník.

Také kouč Dukly Luboš Kozel očekává, že utkání bude podobně atraktivní jako nedávný duel s Jabloncem, který skončil výhrou Pražanů 5:1. "Olomouc má za sebou sérii nepovedených výsledků, která však podle mě byla ovlivněná i tím, že hráli třikrát za sebou se Spartou. K nám jedou určitě s cílem vyhrát. Myslím, že to bude dobrý zápas, protože oba celky hrají ofenzivně," dodal Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články