Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Cílem zůstává udržet ligu, vyhlíží do sezony kouč Jihlavy Komňacký

Jihlava - Fotbalisté Vysočiny Jihlava se do nejvyšší soutěže vracejí po sedmi letech. Tým má za úkol především udržet Gambrinus ligu, což se mu po úspěšném průchodu do ligy v sezoně 2004/2005 nepodařilo. Nejvýraznější posilou Vysočiny je trenér František Komňacký. Kouč, který přivedl k titulu Baník Ostrava a do konce loňské sezony úspěšně působil v Jablonci, má k dispozici řadu zkušených hráčů v čele s brankářem Jaromírem Blažkem nebo záložníkem Václavem Kolouškem. 

Příprava jihlavských fotbalistů
zdroj: ČT24

Komňacký měl s Jabloncem za úkol atakovat pohárové příčky. V Jihlavě si však dává cíle nižší. "Jsme skromní. V začátcích budeme spíš myslet na to, jak ligu udržet," uvedl.

Jak se v Jihlavě hraje nejvyšší soutěž, pamatuje ze současného kádru už jen obránce Ondřej Šourek. Ten se na Vysočinu vrátil po působení ve Slavii, Žilině a v Polsku. Ligou mistrů ostřílený stoper věří, že se divácký zájem v jinak hokejové baště přesune k fotbalu. "Hokejová Dukla teď první ligu nehraje, tak doufám, že zájem o fotbal razantně vzroste," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články