Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Čtvrtfinále začíná. Sparta přijede do Třince, Plzeň přivítá Litvínov

Praha - Úvodními zápasy na ledě lépe umístěných celků po základní části dnes začíná čtvrtfinále play-off hokejové extraligy. Plzeň přivítá na svém ledě Litvínov, v Třinci se utkají domácí Oceláři s pražskou Spartou. Utkání Třinec – Sparta sledujte živě od 18 hodin živě na ČT sport i na našem webu.

Třinec se v závěru základní části potýkal s poklesem formy, přesto udržel primát nejúspěšnějšího týmu na domácím ledě. Třetinu z devítidenní přestávky od posledního extraligového zápasu měli hráči volno, v němž se snažili zmobilizovat síly.

I když Oceláři měli v dlouhodobé části suverénně nejlepší mušku z celé soutěže, kouč Josef Turek nepochybuje o tom, že v play-off bývá klíčem k úspěchu kvalitní obrana. "V přípravě na Spartu jsme se zlepšení defenzivní činnosti věnovali. V základní části jsme občas hřešili na to, že soupeře přestřílíme, ale v play-off se hraje úplně jiný hokej a my víme, že bez výborné obrany a poctivé hry dozadu se nedá na úspěch pomýšlet," řekl Turek, který má pohromadě kompletní tým.

Trenér Třince Josef Turek:"Všichni víme, jak moc se Sparta v průběhu sezony zvedla. Ale díváme se hlavně na naši hru. Chceme se prosadit našimi vlastními zbraněmi: dobrým bruslením, kvalitní koncovkou, ke které, jak pevně doufám, přidáme i dobrou defenzivu."

Třinec má s Pražany ze základní části vyrovnanou bilanci, ale poslední dva vzájemné zápasy po výměně sparťanských trenérů prohrál.

Sparta od roku 2009 marně hledá cestu mezi nejlepší kvarteto, čekání na semifinále chce slavný klub utnout. "Čeká nás vrchol sezony, na který jsme se těšili. Série s Třincem bude určitě velmi vyrovnaná a asi neuvedu nic nového, když řeknu, že v Třinci bude důležité hrát co nejméně v oslabení," konstatoval trenér Josef Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Začíná extraligové play-off

S kompletním kádrem vyrazili Pražané do Třince již dnes po poledni. Tuší, že nebezpečí jim bude hrozit především od nejlepšího kanonýra a nejproduktivnějšího hráče soutěže Martina Růžičky. "Je samozřejmě klíčovou postavou soupeře, ale Oceláři mají v týmu i další hráče, kteří dokážou rozhodovat důležité zápasy," zdůraznil Jandač.

Kdo se na začátku série objeví v brankovišti, si nechal pro sebe. "Máme promyšlené některé varianty, sami hráči už to vědí, ale prozradit dopředu to nechceme," doplnil Jandač.

Indiáni vykopali válečnou sekeru

Plzeňští indiáni po šesti porážkách v závěru základní části "vykopali válečnou sekeru", jak před čtvrtfinále hlásá jejich web. Litvínov je zastavil před dvěma lety již v předkole po skvělé stíhací jízdě, kdy si Západočeši dokázali i po odpočtu 19 bodů za neoprávněné starty zajistit postup do vyřazovacích bojů.

"Na obou stranách je pár hráčů, kteří si tu minulou sérii pamatují, ale je to posun o dva roky. My se soustředíme na to, co bude, ne na to, co bylo," řekl plzeňskému webu kouč Milan Razým. Soupeře považuje za tým velmi dobrých, šikovných bruslařů, jehož útočná síla spočívá především v první formaci s Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem.

Mezi tyčemi se v úvodu série představí Mazanec. "Škodovce" se téměř vyprázdnila marodka, na níž zůstal pouze Balej, který je po operaci ruky a pokračuje v rekonvalescenci.

Litvínov patřil k příjemným překvapením sezony, na což by rád navázal také v play-off. "Cesta ke zdolání Plzně vede přes maximální nasazení a obětování se pro mužstvo. Musíme hrát také naprosto disciplinovaně, aby soupeř měl co možná nejméně přesilovek," dodal trenér Litvínova Vladimír Jeřábek, který má k dispozici kompletní kádr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články