Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další miliardový obchod v Parku princů? PSG je blízko Mbappému

Paříž – Astronomický přestup brazilského útočníka Neymara za 222 milionů eur (5,8 miliardy korun) je stále námětem mnoha diskuzí fotbalové veřejnosti. Vedení Paris Saint-Germain přesto chystá další nákup, který by mohl opět výrazně přepsat historické tabulky. Na cestě do francouzské metropole je podle britských deníků Kylian Mbappé z Monaka.

Kylian Mbappé
zdroj: REUTERS autor: Eric Gaillard

O mladého střelce 26 soutěžních gólů z loňské sezony stály během přestupového období světové velkokluby v čele s Realem Madrid, Barcelonou, Manchesterem City, Liverpoolem nebo Arsenalem, ale osmnáctiletý Francouz pravděpodobně zůstane v Ligue 1.

PSG totiž dle posledních zpráv našlo s knížecím celkem společnou řeč. Kvůli finančnímu fair play si ovšem nemůže dovolit další letní transfer. Rychlonohého forvarda má proto získat prostřednictvím ročního hostování s opcí na přestup za 166 milionů liber (4,6 miliardy korun). Mbappé už souhlasil s pětiletou smlouvou a v pondělí by měl absolvovat lékařskou prohlídku.

Monako už po mistrovské sezoně opustila řada opor. Bernardo Silva s Benjaminem Mendym zamířili do Manchesteru City a Tiémoué Bakayoko posílil Chelsea. O osudu Thomase Lemara, Djibrila Sidibeho či Fabinha se stále spekuluje.

Přesto i nadále podává vynikající výkony a před týdnem stanovilo nový rekord francouzské nejvyšší soutěže, když vyhrálo patnácté ligové utkání za sebou (dvanáct loni a tři letos, pozn. autora). Šestnáctý triumf následně přidalo v nedělním domácím šlágru s Marseille, které deklasovalo poměrem 6:1.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články